Meny

– Forsvunnet fireåring er trolig i Irak

KIDNAPPET: Maryam ble bortført like etter midnatt nyttårsaften. (Foto: Politiet)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den fire år gamle jenta som forsvant i Malmö nyttårsaften, befinner seg høyst sannsynlig i god behold i Irak, opplyser svensk politi.

Jentas mor har snakket med både jenta og andre personer i Irak, opplyste politiet i Skåne i en pressemelding lørdag ettermiddag.

Etterforskningen vil likevel fortsette. Politiet ønsker blant annet å få klarhet i hvordan bortføringen skjedde og hvem som var innblandet.

To menn

Moren, Wafa Haider Kalaf, fikk allerede fredag kveld kjennskap til at fireåringen var blitt bortført av to menn som skulle føre henne ut av landet.

– Den beskjeden jeg har fått er at hun er på vei til Irak, sa hun da til VG, som traff henne på politistasjonen i Malmö rett etter at hun hadde vært inne til avhør fredag kveld.

Ifølge moren var det datterens far som selv hadde ringt og fortalt hva som har skjedd.

– Han forklarte at Maryam har det bra, men at hun skal til Irak. Hvordan og hvor hun er nå, vet vi ikke, sa Haider Kalaf.

Begge foreldrene til fireåringen er irakiske statsborgere, og faren bor i Irak. Den siste tiden har fireåringen bodd hos sin tante i Malmö.

Vitne etterlyst

Maryam forsvant nyttårsaften like etter midnatt fra Gustav Adolfs torg i sentrum av Malmö. Det ble satt i gang en større leteaksjon, men uten resultat.

Ifølge Aftonbladet etterlyser politiet nå vitner som kan ha sett når den rosakledde jenta forsvant.

– Vi ønsker å komme i kontakt med en kvinne som et kvarter over midnatt gikk mot Engelbrektsgatan sammen med et barn kledd i nissedrakt, sier polititalsmann Charley Nilsson.

– Vi har grunn til å tro at hun har gjort visse interessante iakttakelser, sier han.

Mystisk bil

I samråd med familien ble både navn og bilde av fireåringen offentliggjort fredag.

Etter offentliggjøringen kom det inn flere tips, blant annet en film som skal vise en mystisk bil som befant seg i nærheten av forsvinningsstedet.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus