Avvist av nasjonalforsamlingen

<p>Afghanistans forsvarsminister Abdul Rahim Wardak ble lørdag godkjent for en ny periode i statsrådsstolen. Her under et intervju med Reuters i desember. Foto: REUTERS/SCANPIX </p>
Afghanistans forsvarsminister Abdul Rahim Wardak ble lørdag godkjent for en ny periode i statsrådsstolen. Her under et intervju med Reuters i desember. Foto: REUTERS/SCANPIX

<pAfghanistans nasjonalforsamling sier nei til at landets tidligere justisminister Sarwar Danish får fortsette i stillingen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kabul (NTB-Reuters): De folkevalgte avviste president Hamid Karzais foreslåtte kandidat som justisminister da Afghanistans nye regjering lørdag skulle godkjennes av nasjonalforsamlingen.

For to uker siden presenterte Karzai kandidatene til sin nye regjering. Lørdag slapp den første gjennom nåløyet. To timer på overtid sa nasjonalforsamlingen ja til at Abdul Rahim Wardak fortsetter som forsvarsminister.

Men like etter ble det klart at Danish ikke ble godkjent.

Karzai har ønsket å beholde elleve ministre fra sin forrige regjering, men har også nominert tidligere krigsherrer til sentrale poster.

Etter den omstridte valgseieren i høst har det vært lagt stort press på Karzai for å stable en ansvarlig regjering på beina, og det internasjonale samfunnet med USA i spissen har krevd at presidenten tar et oppgjør med den omfattende korrupsjonen i statsapparatet.

Selv opplevde Karzai et rakettangrep på nært hold lørdag da han holdt en tale under et besøk i den urolige Helmand-provinsen sør i Afghanistan.

Like ved lokalet der Karzai og 500 tilhørere oppholdt seg smalt det plutselig kraftig to ganger. Ifølge vitner skyldtes eksplosjonene to raketter som hadde slått ned like i nærheten. (©NTB)

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy