Meny

Avvist av nasjonalforsamlingen

Afghanistans forsvarsminister Abdul Rahim Wardak ble lørdag godkjent for en ny periode i statsrådsstolen. Her under et intervju med Reuters i desember. Foto: REUTERS/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Afghanistans nasjonalforsamling sier nei til at landets tidligere justisminister Sarwar Danish får fortsette i stillingen.

Kabul (NTB-Reuters): De folkevalgte avviste president Hamid Karzais foreslåtte kandidat som justisminister da Afghanistans nye regjering lørdag skulle godkjennes av nasjonalforsamlingen.

For to uker siden presenterte Karzai kandidatene til sin nye regjering. Lørdag slapp den første gjennom nåløyet. To timer på overtid sa nasjonalforsamlingen ja til at Abdul Rahim Wardak fortsetter som forsvarsminister.

Men like etter ble det klart at Danish ikke ble godkjent.

Karzai har ønsket å beholde elleve ministre fra sin forrige regjering, men har også nominert tidligere krigsherrer til sentrale poster.

Etter den omstridte valgseieren i høst har det vært lagt stort press på Karzai for å stable en ansvarlig regjering på beina, og det internasjonale samfunnet med USA i spissen har krevd at presidenten tar et oppgjør med den omfattende korrupsjonen i statsapparatet.

Selv opplevde Karzai et rakettangrep på nært hold lørdag da han holdt en tale under et besøk i den urolige Helmand-provinsen sør i Afghanistan.

Like ved lokalet der Karzai og 500 tilhørere oppholdt seg smalt det plutselig kraftig to ganger. Ifølge vitner skyldtes eksplosjonene to raketter som hadde slått ned like i nærheten. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus