Tre kjemper om å erstatte Eide i Afghanistan

<p>Svenske Staffan de Mistura skal være favoritt til å overta etter Kai Eide som FNs spesialutsending i Afghanistan. (Foto. Scanpix). </p>
Svenske Staffan de Mistura skal være favoritt til å overta etter Kai Eide som FNs spesialutsending i Afghanistan. (Foto. Scanpix).

<pTre kandidater kjemper om å overta stillingen som FNs spesialutsending i Afghanistan etter nordmannen Kai Eide.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB): Ifølge nettstedet Inner City Press, som har spesialisert seg på FN-nyheter, er lista over kandidater nå kortet ned til tre.

Favoritten blant de tre skal være svenske Staffan de Mistura, som har en nærmere 40 år lang karriere i ulike FN-organisasjoner bak seg, blant annet som FNs spesialutsending i Irak. I dag har han en ledende stilling i FNs matvareprogram (WFP).

I oktober skal de Mistura ha ansatt svigersønnen til FNs generalsekretær Ban Ki-moon som sin stabsleder. Nå spekuleres det på om en utnevnelse til jobben som spesialutsending til Afghanistan er en takk for hjelpen, skriver Inner City Press.

Ban Ki-moon har vært lite interessert i å svare på spørsmål omkring svigersønnens raske karrierehopp i FN, ifølge nettstedet.

De to andre kandidatene til Afghanistan-stillingen er franske Jean Marie Guehenno, som ledet FNs fredsbevarende operasjoner fra 2001 til 2008, og britiske Ian Martin, som de siste årene har vært FNs spesialutsending i Nepal.

Eides etterfølger vil bli utpekt på et toppmøte i London i januar. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus