Meny

- Hun skal til Irak

Fire år gamle Maryam har vært savnet siden nyttårsaften. Nå har faren hennes kontaktet moren med beskjed om at hun har det bra og at hun er på vei til Irak. (Foto: Politiet)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fireåringen som forsvant i Malmö nyttårsaften, er kidnappet og på vei til Irak, forteller jentas mor.

Malmö (NTB): Ifølge Wafa Haider Kalaf ble jenta kidnappet av to menn som skulle føre henne ut av landet.

– Den beskjeden jeg har fått er at hun er på vei til Irak, sier hun til VG, som traff henne på politistasjonen i Malmö rett etter at hun hadde vært inne til avhør fredag kveld.

Ifølge moren er det datterens far som selv har ringt og fortalt hva som har skjedd.

– Han forklarte at Maryam har det bra, men at hun skal til Irak. Hvordan og hvor hun er nå, vet vi ikke, sier Haider Kalaf.

Begge foreldrene til fireåringen er irakiske statsborgere, og faren bor i Irak. Den siste tiden har fireåringen bodd hos sin tante i Malmö.

Etterlyser vitne

Svensk politi ønsket fredag ikke å kommentere Haider Kalafs forklaring overfor VG. Men Malmö-politiet har gjort det klart at de sitter på opplysninger som tyder på at en kriminell handling ligger bak forsvinningen og at fireåringen kan være bortført.

Ifølge Aftonbladet etterlyser politiet nå vitner som kan ha sett når den rosakledde jenta forsvant.

– Vi ønsker å komme i kontakt med en kvinne som et kvarter over midnatt gikk mot Engelbrektsgatan sammen med et barn kledd i nissedrakt, sier polititalsmann Charley Nilsson.

– Vi har grunn til å tro at hun har gjort visse interessante iakttakelser, sier han.

Mystisk bil

I samråd med familien ble både navn og bilde av fireåringen offentliggjort fredag. Etter offentliggjøringen kom det inn flere tips, blant annet en film som skal vise en mystisk bil som befant seg i nærheten av Gustav Adolfs torg i Malmö sentrum, der Maryam forsvant.

Politiet skulle lørdag gjenoppta letingen i Malmö. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus