Meny

Nye SMS-rekorder under nyttårsfeiringen

Klokken 0.18 ble det registrert 1.326 meldinger i sekundet i Telenors nett, noe som er ny rekord. (Illustrasjonsfoto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tekstmeldingene gikk med rakettfart i rekordhøyt tempo gjennom Telenors mobilnett like etter midnatt, og konkurrenten NetCom melder om rekordmange tekstmeldinger totalt sett.

Oslo (NTB): Klokken 0.18 registrerte Telenor 1.326 meldinger i sekundet i sitt nett, noe som ifølge informasjonssjef Anders Krokan er ny rekord.

Men totalt ble det sendt færre meldinger denne nyttårsaftenen sammenlignet med i fjor. Da var det rekord med 30 millioner tekstmeldinger. Nå endte Telenors trafikk på 28,13 millioner meldinger fra klokken 6 om morgenen nyttårsaften til klokken 6 om morgenen 1. nyttårsdag.

Det ble også sendt færre MMS-meldinger. Telenor registrerte 1,24 millioner MMS-er. For ett år siden ble det sendt 2,01 millioner MMS-meldinger.

Konkurrenten NetCom melder også om færre MMS-meldinger – en nedgang på 150.000 meldinger til 515.000.

Men NetCom kan vise til flere vanlige tekstmeldinger.

– Vi har hatt en stor økning fra i fjor, fra 14,2 millioner SMS-meldinger til 21,5 millioner, sier kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad i NetCom til NTB.

NetComs registreringer gjelder tidsrommet fra klokken 8 om morgenen nyttårsaften til klokken 8 om morgenen 1. nyttårsdag.

NetCom opplevde i likhet med Telenor stor pågang fra midnatt.

– Fra midnatt til klokken 1 ble det i snitt sendt 936 meldinger i sekundet, sier Erikstad. (©NTB)


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus