Nok å gjøre nyttårsnatten

Nyttårsraketter over Oslo Havn og Aker Brygge, sett fra toppen av Oslo Rådhus. Foto: Christian Thomassen / Scanpix.
Nyttårsraketter over Oslo Havn og Aker Brygge, sett fra toppen av Oslo Rådhus. Foto: Christian Thomassen / Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPoliti og brannvesen har hatt nok å gjøre med ordensforstyrrelser og branntilløp nyttårsnatten. Men det er ikke meldt om alvorlige branner eller ulykker.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB-Per-Helge Berg): Verken politi eller brannvesen rundt om i landet har meldt om alvorlige branner så langt i 2010, men på Konnerud i Drammen tok det fyr i en rekkehusleilighet rett etter midnatt.

Brannvesenet var på plass etter kort tid og fikk raskt kontroll, skriver Drammens Tidende.

– Det er brannskader i andre etasje og på loftet. Underetasjen er tilnærmet uskadd, men det vil nok bli vannskader, sier operasjonsleder Rune Hunshamar i Søndre Buskerud politidistrikt. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

I Sandnes i Rogaland måtte ti personer evakueres etter at det begynte å brenne i boligen deres rett før klokken fire natt til fredag. Politiet opplyser at det er skader inne og utvendig, men at brannvesenet raskt fikk kontroll.

– En person ble sendt til legevakt for kontroll, men ble raskt utskrevet, sier operasjonsleder Karstein Tendenes i Rogaland politidistrikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Leirvik på Stord skal det rett etter midnatt ha blitt sendt opp flere nødraketter, melder avisa Sunnhordland. Politiet har imidlertid ikke noe kjennskap til saken.

Småbranner i søppeldunker

I Bergen har politiet måttet ta seg av fulle folk og en del småbranner i søppeldunker. En ubebodd arbeidsbrakke på et anleggsområde tok fyr, men det hele har så langt vært udramatisk.

Brannvakta i byen forteller at de har hatt i underkant av tjue tilfeller, og ikke rykket ut på alle. Brann i papirkonteinere og søppeldunker har vært det vanligste.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Trondheim melder politiet også om mange feststemte folk ute i kulden, men ingen alvorlige episoder. Brannvakta i byen melder om en del branntilløp i postkassestativer i tillegg til søppeldunkene.

Brannvesenet i Trondheim rykket også ut på en bilbrann, men dette skal ikke være relatert til nyttårsfeiringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Ørsta brant et gammelt stabbur ned på kvelden på nyttårsaften, trolig antent av fyrverkeri, skriver avisa Møre.

Stabburet skal ha vært rundt 100 år gammelt.

Også politiet i Østfold har hatt mye å henge fingrene i på årets første natt.

Det dreier seg om festbråk, legemsbeskadigelse og flere tilfeller av promillekjøring. Både på Hvaler og i Moss har det vært tilløp til brann i søppelkonteinere.

Brannvesenet i Stavanger har også hatt mange utrykninger i løpet av natten, men også i oljebyen dreier det seg om små og udramatiske branner i søppeldunker.

Kollisjon

I Sandefjord kolliderte to biler like før midnatt. I en av dem satt det fem jenter i 20-årsalderen, men ingen skal ha kommet alvorlig til skade, melder Sandefjords Blad.

I Ålesund melder politiet om mye uvettig avfyring av raketter fra både balkonger og fra biler, men ingen ulykker har skjedd i forbindelse med disse episodene. To menn er imidlertid sendt til sykehus etter et slagsmål utenfor et utested i byen. En mann er pågrepet i forbindelse med slagsmålet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Oslo leter politiet etter en mann som ranet en drosjesjåfør. Ved femtiden fredag morgen var ingen pågrepet i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tretiden natt til fredag fikk legevakten i Oslo inn tre personer som skal ha blitt knivstukket, men politiet kjenner ennå ikke til omfanget eller hvor i byen knivstikkingen skjedde. I forbindelse med nyttårsfeiringen ellers har politiet i hovedstaden ikke noen alvorlige episoder å melde om bortsett fra mye fyll og bråk.

Heller ikke brannvakta i Oslo melder om noe annet enn små tilløp til brann i søppel- og papirkonteinere.

Fra politiet i Nord-Norge meldes det om samme tendenser som ellers i landet: Masse feststemte mennesker, mye fyll, mange små tilløp til brann i søppelkasser- og konteinere, men ingen alvorlige forhold.

Nattens mer originale episode fant sted på Klyve i Skien like før klokken halv fem. En krangel mellom et ungt par førte til at den kvinnelige parten bet sin svigermor da denne blandet seg inn i krangelen. Den unge kvinnen ble deretter kjørt hjem av politiet til sin egen familie, opplyser operasjonsleder Elise Gotliebsen i Telemark politidistrikt. (©NTB)