Nyttårsfeiringen i gang verden over

SYDNEY: Rakettene pynter himmelen over det verdenskjente operahuset i Sydney, Australia. Foto: Scanpix.
SYDNEY: Rakettene pynter himmelen over det verdenskjente operahuset i Sydney, Australia. Foto: Scanpix.

<pInngangen til det nye tiåret ble behørig feiret med et spektakulært fyrverkerishow i Australias største by Sydney nyttårsaften.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om lag 1,5 millioner mennesker møtte fram i havneområdet i Sydney for å få med seg showet, som besto av 4,5 tonn fyrverkeri.

Arrangørene forteller at det tolv minutter lange showet er det mest detaljerte til dags dato, og at de også fikk fram en sjelden blåfarge man ikke ser så ofte i fyrverkerishow.

– Dette var fantastisk. Jeg visste ikke hvilken vei jeg skulle se, sier Heather Morgan, som hadde tatt veien fra Wales i Storbritannia for å feire nyttår «down under».

Alkohol-advarsel

Om lag 2.500 politifolk var utstasjonert i Sydney nyttårsaften, og politiminister Michael Daley kom med en klar advarsel til spesielt festglade mennesker før feiringen.

– Hvis du er en av de idiotene som ikke klarer å styre drikkingen og liker å ødelegge feiringen for andre mennesker, gi deg selv et nyttårsløfte om å bli voksen og begynn allerede nyttårsaften, sa Daley.

I Hongkong møtte rundt en halv million mennesker fram for å få med seg fyrverkeriet, som besto av 9.000 raketter.

I Thailand var fyrverkeri forbudt etter at uvettig bruk førte til en brann i en nattklubb i fjor. 65 personer døde i brannen.

Dempet feiring

I Indonesia mottok den amerikanske ambassaden en advarsel om et mulig angrep mot vestlige turister på ferieøya Bali. Lokale myndigheter opplyser imidlertid at de ikke har mottatt en slik advarsel.

I Pakistan feirer de unge vanligvis nyttår med geværild og fyrverkeri, men de mange bombeangrepene i år satte en demper på festlighetene.

– Det er vanskelig å feire når byen og landet vårt opplever så vanskelige tider, sier 23 år gamle Zohaib Memon.

På Filippinene og stillehavsøya Tonga var også feiringen dempet. Begge land har vært rammet av katastrofer de siste månedene. (©NTB)

Personvernpolicy