Slik blir været nyttårsaften

Slik blir været nyttårsaften
Slik blir været nyttårsaften

<pFor de aller fleste blir det godt, kaldt og vindstille vær når rakettene skal opp.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For de aller fleste vil været ved midnatt være det de kan se ut av vinduet nå, sier vakthavende meteorolog Inge Johannesen ved Storm til ABC Nyheter.

Han kan fortelle at nyttårsaften vil være kald og klar for de aller, aller fleste. Men noen få steder kan det kommer på snøbyger akkurat når det nye året ankommer.

Fare for snøbyger

- Det er først og fremst langs kysten i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal at det er fare for det. Det kan hende at det kommer helt lokale snøbyger i Trøndelag, Hordaland og kanskje så langt sør som Rogaland. Men for de aller fleste kommer det il å være opphold, sier han.

De siste dagene har mange opplevd veldig sterk kulde. Det kommer nok til å være noe mildere selve nyttårsaften, men det er fortsatt kaldt.

- Bortsett fra i kystnære områder, hvor temperaturen kan være så mildt som minus 5, så vil de aller fleste oppleve temperaturer mellom 10 og 20 minusgrader. På Finnmarksvidda kan det bli helt ned i 25 minus, mens det på kysten av Finnmark kan være så mildt som 4-5 minusgrader, sier Johannessen.

Kaldt

Ifølge meteorologen avgjør skydekket nøyaktig hvor kaldt det kommer til å bli.

- Hvis det er skydekke så blir det ikke riktig så kaldt. Hvis det er klar himmel kan det noen steder føre til at det blir 10-15 gradere kaldere, enn hvis det var skydekke, sier han.

Vinden kommer heller ikke til å ødelegge kvelden for noen. Det kommer til å bli vindstille eller maksimalt frisk bris.

- Bortsett fra de stedene der det kommer til å være passerende snøbyger så kommer det stort sett til å være vindstille. Det er ikke noe å snakke om noen steder i Norge, sier Johannessen.

Nord-Norge

Fra Nordkapp og sør til Bodø kan man vente klart og fint vintervær med temperatur fra – 4 til – 25.

Midt-Norge

Sør i Nordland og Trøndelag er det ventet temperaturer mellom – 3 til – 5 grader. Noen steder kan det bli dårligere rakettsikt med skydekke.

Nordvestlandet

Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og de sørlige delene av Trøndelag kan det komme snøbyger.

Vestlandet

I Hordaland og Rogaland vil det være god rakettsikt i de fleste områdene, men noen steder kan det komme spredte snøbyger. Temperaturen vil variere noe, men det kommer til å være kaldt. Ned mot – 10 grader.

Sørlandet og Østlandet

Klart og fint vintervær. Varierende kulde. Det kommer kanskje snøbyger i de nordlige strøk, men stort sett vil de aller fleste få perfekte rakettforhold.

Personvernpolicy