En heidundrande fest

En heidundrande fest
En heidundrande fest
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pSe tredje og siste del av ABC Nyheters TV-intervju med Håkan Hellström. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se intervjuet ved å trykker på SE VIDEO i det store vinduet over teksten.

(ABC Nyheter/Göteborg): Første gang jeg traff Håkan Hellström var i baksetet på drosje på vei til Gardermoen. Han hadde dårlig tid, men sa seg villig til å bli intervjuet i drosjen på til flyplassen. Vi snakket lenge og vel om hans nyeste album, «Tro och tvivel», noe som igjen resulterte i at vi begynte å snakke om hans inspirasjonskilder som for eksempel The Rolling Stones, Bob Dylan, The Band og Evert Taube. Men den vi pratet mest om var Plura, frontfiguren i Eldkvarn, som har betydd mye for oss begge.

Du kan lese intervjuet her.

Da ABC Nyheters TV-sjef Anders Lindstad og undertegnede for noen uker siden dro til Gøteborg for å intervjue Håkan Hellstöm i forbindelse med utgivelsen av hans nye dvd «Håkan Hellström live på Peace & Love 2009», booket vi oss inn på gamle, ærverdige hotell Eggers som ligger vis a vis stedet vi skulle intervjue Håkan. Men da det viste seg at Eggers hadde gitt oss rommet der Håkan spilte inn videoen til sin første singel «Känn ingen sorg för mig Göteborg», endret forutsetningene seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Håkan måtte komme til Eggers. Noe han mer enn gjerne ville. Da jeg møtte ham på avtalt sted spurte jeg om han kjente meg igjen. Etter en kort pause brøt han ut i et stort smil og uttalte følgende bevingede ord:

- Ja, du er nordmannen som liker Eldkvarn.

I de to første intervjuet snakker Håkan blant annet om innspillingen av videoen til «Känn ingen sorg för mig Göteborg», opplevelsen av å spille live, kontrastene mellom hverdagene og artisttilværelsen og energien han henter fram når han står på scenen.

I tredje og siste del, som du kan se ved å trykke SE VIDEO over, forteller Håkan om Peace & Love-konserten, sitt forhold til egne tekster og sine inspirasjonskilder. Som for eksempel Plura.

Tilfeldig? Nope.

Om du ønsker å se de to første intervjuene trykker du her.

I sommer spilte Håkan Hellström på Peace & Love-festivalen foran 30.000 fans, en konsert som ble foreviget på dvd’en «Håkan Hellström live på Peace & Love 2009» som ble sluppet den 1.desember.