Valencia fullbyrdet slakten av gamleklubben

STORSPILTE: Antonio Valencia var involvert i det meste av betydning da Manchester United lekte med gamleklubben hans, Wigan, i kveld. Her setter han inn 5-0. Foto: AP

<pUnited lekte seg med Wigan.</p

(ABC Nyheter): Manchester United–Wigan 5–0.

Manchester United og Chelsea følger hverandre som katt og mus på toppen av Premier League-tabellen.

Etter at Chelsea så vidt fikk snudd til seier mot Fulham mandag, fulgte United opp med å slakte Wigan i kveld.

Gjestene var sjanseløse allerede til pause – og ble sendt hjem med fem mål i sekken.

Mye takket være tidligere Wigan-spiller Antonio Valencia.

Nå er Rooney toppscorer

Men neppe ble noen overrasket over at det var Wayne Rooney som åpnet ballet.

Før kampen advarte Wigan-manager Roberto Martínez mot Rooney, og kalte superspissen «veldig spesiell». Det gikk 28 minutter før han fikk føle på det igjen.

Da styrte Rooney inn et innlegg fra høyre med sitt 14. ligamål for sesongen – hvilket gjør ham til ligaens toppscorer sammen med Didier Drogba og Jermain Defoe.

Michael Carrick økte ledelsen etter et flott angrep bare fire minutter senere.

Valencia fikk velfortjent mål

Da trengte Wigan et mirakel for å komme tilbake – men rett før pause ble selv den muligheten tatt fra dem. Rafael da Silva skaffet seg plass i feltet og satte ballen i mål, til ellevill glede for både seg selv og broder Fabio på United-benken.

4–0 kom ved Dimitar Berbatov fem minutter etter pause, før Antonio Valencia fikk sin velfortjente fulltreffer mot gamleklubben.

Vingen, som kom til United fra Wigan i sommer, gjorde forarbeidet til tre av de første målene. Og da han ble frispilt av Rooney kvarteret før slutt, satte han kronen på verket med ligascoring nummer fem for sesongen.

Dermed tok United sin fjerde seier på de fem siste kampene, og klatret igjen opp i ryggen på Chelsea. To poeng skiller gigantene, mens det bare er to poeng ned til Arsenal på 3. plass. The Gunners banket Portsmouth 4–1 i kveld.