Refser Lundes utspill

<pEinar Lunde får en skriftlig irettesettelse av NRK etter at han gikk ut i media og fortalte at han går av i protest, etter over 40 år som nyhetsanker i Dagsrevyen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I onsdagens utgave av Dagbladet fortalte Lunde at han har sagt opp sin stilling i Dagsrevyen. Årsaken var at han fikk beskjed om at hans sideoppdrag for Temareiser Fredrikstad var i strid med NRKs reglement om hva slags oppdrag medarbeiderne kan ta på seg.

– Jeg fikk beskjed om at det ville få personalmessige følger dersom jeg fortsatte å reise til Sør-Afrika, sier han til avisen.

Onsdag formiddag ble Lunde innkalt til et møte med NRK-direktør Per Arne Kalbakk og nyhetsdirektør Jon Gelius.

– Nyhetsredaktør Jon Gelius og jeg har hatt et møte med Einar. Vi mener denne type oppslag om interne personalforhold er veldig uheldige. Einar har beklaget den formen det fikk. Han er veldig innstilt på å fortsette ut september, og vi er veldig innstilt på at han gjør det, sier Kalbakk til Dagbladet.no.

Han opplyser at Lunde har fått en skriftlig irettesettelse for å ha uttalt seg til avisa om interne personalforhold.

Lunde har siden 2002 vært foreleser for norske turister i Sør-Afrika. Han har snakket om landets apartheidfortid etter sin bakgrunn som Afrikakorrespondent for NRK fra 1982 til 1986.

Turene er så viktige for ham at han har valgt å si opp stillingen i NRK framfor å slutte å reise til Sør-Afrika. 27. september neste år har han sin siste dag på skjermen. (©NTB)

Personvernpolicy