Ferguson savner ikke Ronaldo

KLARER SEG UTEN? Sir Alex Ferguson mener Manchester United har tilpasset seg salget av Cristiano Ronaldo på en god måte. Foto: AP
KLARER SEG UTEN? Sir Alex Ferguson mener Manchester United har tilpasset seg salget av Cristiano Ronaldo på en god måte. Foto: AP

<p– Vi har tilpasset oss, sier United-sjefen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KVELDENS PREMIER LEAGUE-KAMPER

Portsmouth-Arsenal 20.45

Manchester United-Wigan 21.00

På de tre foregående Premier League-sesongene, som alle endte med gull til Manchester United, scoret Cristiano Ronaldo totalt 66 mål.

Derfor var det flere som mente at United solgte ligatittelen da portugiseren gikk til Real Madrid i sommer.

Når sesongen er halvveis, ligger United fem poeng bak serieleder Chelsea, men kan knappe innpå med seier mot Wigan i kveld.

Manager Sir Alex Ferguson savner ikke superstjernen.

– Har tilpasset oss godt

– Cristiano Ronaldo er en utrolig spiller, og det var uunngåelig at han dro, men jeg synes vi har tilpasset oss godt, sier Ferguson ifølge Daily Mail.

– Mange mente at Ronaldo-salget var avgjørende, og at vi ikke ville være i nærheten av vårt gamle nivå. Men det er bare ett poengs forskjell i ligaen, sier Ferguson.

Det var imidlertid på dette tidspunktet av året av United for alvor satte inn støtet som sikret ligatittelen i fjor – med 11 strake seire fra 2. juledag.

– Rooney er blitt moden

Mens Ronaldo-erstatter Antonio Valencia har fått godkjent, delvis grunnet fire ligamål så langt, er det først og fremst Wayne Rooney som har vokst inn i tomrommet etter portugiseren.

Søndag scoret han sitt 13. ligamål da han senket Hull mer eller mindre på egen hånd.

– Det er viktig at spissene alltid har personlige mål, at de ønsker å nå et visst antall scoringer.

– På søndag så vi den ekte Wayne Rooney. Jeg synes han var roligere de to-tre forrige kampene, men mot Hull var han eksplosiv igjen. Når han er i den formen, er det vanskelig å stoppe ham, sier Ferguson.

Roberto Martínez, manager for kveldens motstander Wigan, mener Rooney er inne i sin beste sesong noensinne.

– Han er blitt moden. Han kontrollerer lidenskapen og karakteren, og har den perfekte innstillingen for en fotballspiller. Måten han påvirker kamper, at han alltid styrer hva som skal skje, gjør ham så viktig for Manchester United.

– Det er en elite blant spillerne i Premier League. Det snakkes om Rooney, Cesc Fàbregas, Didier Drogba, og de er alle spesielle. Men Rooney er veldig spesiell, sier Roberto Martínez.