Kan bli 30 minusgrader

<p><strong>KALDERE ENN VENTET:</strong> Det kan trolig bli så kaldt som minus 30 grader noen steder i landet de nærmeste dagene. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com). </p>
KALDERE ENN VENTET: Det kan trolig bli så kaldt som minus 30 grader noen steder i landet de nærmeste dagene. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com).

<pKulden har festet grepet over store deler av landet. Det går mot sju-ti nye dager og netter med veldig kaldt vær i Sør-Norge.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde (NTB-Kjell Herskedal): Temperaturene kan komme ned i minus 30 grader, ifølge Meteorologisk institutt.

– Minusgradene vil prege hele Norgeskartet nyttårsaften. Bare unntaksvis vil det bikke så vidt over null i de ytterste kystområdene, opplyser statsmeteorolog John Smits til NTB.

For den som har tenkt seg utendørs når det nye året ringes inn er det et godt tips å kle seg godt.

Snø i Midt-Norge

Det blir lite nedbør både i sør og i indre områder i Nord-Norge både nyttårsaften og de påfølgende dagene. Det kalde, tørre været vil dominere.

Fra søndag kommer det inn noe snø i deler av Troms og i Nordland. Videre sørover i Trøndelag og Møre og Romsdal kan det bli til dels heftige snøbyger både søndag, mandag og tirsdag i uka som kommer, ifølge Smits.

I de ytre områdene av Midt-Norge har det allerede kommet store mengder snø de siste dagene.

Resten av landet har det kaldt og må belage seg på fortsatt veldig kaldt vær i en lang periode.

Minus 30 grader

– I Oslo ser det ut til at den strengeste kulden blir natt til søndag, i Hamar natt til tirsdag. Det blir et tosifret antall kuldegrader på hele Østlandet, og opptil minus 30 grader de kaldeste stedene, sier Smits.

Hvor kaldt det blir er blant annet avhengig av skydekket. Mye skyer reduserer kulden. Blir det derimot vindstille og klarvær, kan det føre til at kuldegradene falle noen ekstra hakk.

Minus 30 kan det også bli på Finnmarksvidda. Også sørover på Vestlandet blir det kaldt. Bergen, som ligger helt ute ved kysten vil oppleve temperaturer på minus ti grader og lavere. Årsaken er fralandsvind. (©NTB)

Personvernpolicy