Lunde slutter i protest

NRK-veteranen Einar Lunde slutter. Foto: Scanpix
NRK-veteranen Einar Lunde slutter. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pNRK-veteranen Einar Lunde går av etter over 40 år som nyhetsanker i Dagsrevyen. Lunde sier han slutter i protest.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årsaken til at Lunde valgte å si opp, var at han fikk beskjed om at hans sideoppdrag for Temareiser Fredrikstad var i strid med NRKs reglement om hva slags oppdrag medarbeiderne kan ta på seg, skriver Dagbladet.

– Jeg fikk beskjed om at det ville få personalmessige følger dersom jeg fortsatte å reise til Sør-Afrika, sier han til avisen.

Lunde har siden 2002 vært foreleser for norske turister i Sør-Afrika. Han har snakket om landets apartheidfortid etter sin bakgrunn som Afrikakorrespondent for NRK fra 1982 til 1986.

Turene er så viktige for ham at han har valgt å si opp stillingen i NRK framfor å slutte å reise til Sør-Afrika. 27. september neste år har han sin siste dag på skjermen.

Direktør for nyhets- og programdivisjonen i NRK, Per Arne Kalbakk, sier til avisen at han ikke har truet med å si opp Einar Lunde, og beklager det dypt hvis han slutter.

– Vi har et personalreglement i NRK som sier klart at medarbeidere i nyhetsavdelingen ikke skal påta seg slike oppdrag som Lunde gjør, sier Kalbakk. (©NTB)