Lunde slutter i protest

NRK-veteranen Einar Lunde slutter. Foto: Scanpix
NRK-veteranen Einar Lunde slutter. Foto: Scanpix

<pNRK-veteranen Einar Lunde går av etter over 40 år som nyhetsanker i Dagsrevyen. Lunde sier han slutter i protest.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken til at Lunde valgte å si opp, var at han fikk beskjed om at hans sideoppdrag for Temareiser Fredrikstad var i strid med NRKs reglement om hva slags oppdrag medarbeiderne kan ta på seg, skriver Dagbladet.

– Jeg fikk beskjed om at det ville få personalmessige følger dersom jeg fortsatte å reise til Sør-Afrika, sier han til avisen.

Lunde har siden 2002 vært foreleser for norske turister i Sør-Afrika. Han har snakket om landets apartheidfortid etter sin bakgrunn som Afrikakorrespondent for NRK fra 1982 til 1986.

Turene er så viktige for ham at han har valgt å si opp stillingen i NRK framfor å slutte å reise til Sør-Afrika. 27. september neste år har han sin siste dag på skjermen.

Direktør for nyhets- og programdivisjonen i NRK, Per Arne Kalbakk, sier til avisen at han ikke har truet med å si opp Einar Lunde, og beklager det dypt hvis han slutter.

– Vi har et personalreglement i NRK som sier klart at medarbeidere i nyhetsavdelingen ikke skal påta seg slike oppdrag som Lunde gjør, sier Kalbakk. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus