Forbannet på stortingspresidenten

<p>Trine Skei Grande mener stortingspresidenten holdning minner om Arbeiderpartiets 60-tallsarroganse. (Foto: Scanpix). </p>
Trine Skei Grande mener stortingspresidenten holdning minner om Arbeiderpartiets 60-tallsarroganse. (Foto: Scanpix).

<pVenstre mener de nektes muligheter til å få stille spørsmål til statsministeren i spontanspørretimen i Stortinget. Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) får skylden.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): – Vi slipper sjelden til i spontanspørretimen når statsministeren møter. Stortingspresident Dag Terje Andersen er mer opptatt av matematikk enn selv Carl I. Hagen, som var nøye på det. Noe slikt ville aldri skjedd under Thorbjørn Jagland eller Jørgen Kosmo, sier Venstres parlamentariske leder Trine Skei Grande til Dagbladet.

Venstre ble redusert til to representanter etter høstens katastrofevalg og både Skei Grande og Borghild Tenden må slåss hardt for å komme fram med sine synspunkter. Skei Grande mener stortingspresidenten holdning minner om Arbeiderpartiets 60-tallsarroganse.

– Det er grenser for hvor langt man kan bruke flertallsmakten for å få andre til å være stille. Demokrati handler om at mindretallet også skal ha noe å si, og det handler om debatt, sier Grande.

Dag Terje Andersen selv tilbakeviser kritikken på det kraftigste.

– Dette er en helt urimelig påstand. Er det ett parti på Stortinget som er overrepresentert i spontanspørretimen i forhold til sin størrelse, så er det Venstre, mener han. (©NTB)

Personvernpolicy