Tusenvis blir berørt av togproblemer

<p>Det går mot togkaos i Oslo-området onsdag morgen etter at Asker stasjon ble stengt tirsdag kveld. (Illustrasjonsfoto: Scanpix). </p>
Det går mot togkaos i Oslo-området onsdag morgen etter at Asker stasjon ble stengt tirsdag kveld. (Illustrasjonsfoto: Scanpix).

<pDet var togkaos i Oslo-området onsdag morgen etter at Asker stasjon ble stengt tirsdag kveld. Deler av stasjonen er åpnet for trafikk, men det kan ta flere dager å sette kjøreledningene i stand etter en brann i Asker-tunnelen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen ble oppdaget en drøy halvtime før midnatt, og tunnelen mellom Asker og Hvalstad ble stengt. Strømmen måtte tas og det berørte også Asker stasjon, som ble nødt til å stenge. Flere tusen passasjerer ble rammet av store forsinkelser onsdag morgen, og mange måtte transporteres med buss. I 7.30-tiden kunne deler av stasjonen igjen åpnes for trafikk.

– Vi fikk onsdag morgen tilbake strømmen på Askerbanen og på tre spor på Asker stasjon. Det betyr at vi kan kjøre de aller fleste tog gjennom stasjonen, slik at situasjonen etter hvert vil normalisere seg, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB onsdag morgen.

Store skader

Nå viser det seg at skadene i tunnelen er så store at det kan ta flere dager å reparere dem.

– Det betyr at lokaltogene mellom Asker og Lillestrøm stasjon vil snu på Hvalstad stasjon, og det blir satt opp busser på strekningen. Det vil også bli buss mellom Sandvika og Heggedal på toget mellom Moss og Spikkestad. Men øvrige tog vil gå som normalt, sier Bakken.

Den gamle delen av Asker stasjon vil holde stengt til tunnelen er satt i stand.

– Den kraftige brannen i Askertunnelen med eksplosjoner har ført til omfattende skader, og det vil ta flere dager å reparere kjøreledningen slik at togtrafikken kan gå som normalt, sier Bakken.

Jernbaneverket kan ikke si når reparasjonene i tunnelen vil være ferdigstilt.

Store forsinkelser

Alle lokaltog var innstilt på den berørte strekningen fra Skøyen til Asker og fra Drammen og inn til Asker i morgentimene onsdag, og mange ble rammet av store forsinkelser. Det ble brukt både buss og drosje for å få passasjerer av gårde.

– Tusenvis av mennesker ble rammet av forsinkelser i morgentimene, og det beklager vi sterkt, sier Bakken.

Regionstogene til NSB var innstilt mellom Oslo S og Drammen, og Bergensbanen var innstilt mellom Hønefoss og Oslo S og kjørte i stedet over Roa.

Også Flytogets avganger mellom Oslo og Asker var innstilt. (©NTB)

Personvernpolicy