Døde på glattcella

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn mann ble funnet død på cella ved Kristiansand politistasjon mandag kveld. Overlegen ved legevakten mannen var til undersøkelse hos, beklager sterkt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble pågrepet og brakt til arresten av politiet mandag kveld.

– Kort tid etter ble han funnet død i arresten. Saken etterforskes nå videre av Spesialenheten for politisaker, opplyser operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennens nettutgave.

Legevaktsoverlege og medisinsk faglig ansvarlig Styrk Fjærtoft Vik ved Kristiansand legevakt, hvor mannen var til undersøkelse før han døde, beklager sterkt dødsfallet.

– Når en slik fatal hendelse har skjedd, er det naturlig at saken blir gjennomgått ved legevakta og at man vurderer rutinene. På generelt grunnlag kan jeg si at det er særdeles vanskelig å vurdere tilstanden til en beruset person, sier Fjærtoft Vik til avisen.

Legevakten vurderte saken dit hen at mannen ikke trengte innleggelse.

Spesialenheten for politisaker fikk melding om hendelsen klokken 21.50.

– Vi har foreløpig ingen formening om hva som har skjedd eller dødsårsaken. Det skal vi etterforske nå, sier Liv Øyen, leder for Spesialenhetens etterforskningsavdeling for Øst-Norge.

Avdøde er sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo og vil bli obdusert så fort det lar seg gjøre, opplyser Øyen. (©NTB)