Strømmen delvis tilbake i Lofoten

<pDen ene av to hovedtilførsler for strøm til Lofoten er reparert. Befolkningen får nå strøm i perioder på tre timer.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eirik Storeide, prosessleder for overvåking av nett i Lofotkraft, sier til NTB at feilen som nå er rettet, oppsto i Trollfjordkrafts nett mandag.

Les også: Hele Lofoten uten strøm

Med denne feilen utbedret, har Lofotkraft nok kraft til å forsyne befolkningen i Lofoten med strøm sonevis, tre timer med strøm, så én time uten, og så nye tre timer med strøm.

– Med dette mener jeg at faren for liv og helse er over, og i løpet av tirsdag ettermiddag eller tirsdag kveld regner vi med å ha reparert også den andre forbindelsen så vi kan få normal drift, sier Storeide.

Mellom 20.000 og 25.000 husstander i hele Lofoten og deler av Vesterålen var uten strøm etter en feil i hovedtilførselen tirsdag. Strømmen forsvant like før klokken ni på morgenen.

Lofotkommunene Vågan, Vestvågøy, Flakstad, Moskenes og Værøy, samt deler av Hadsel kommune i Vesterålen ble rammet. Røst, helt ytterst i Lofoten, har separat strømforsyning.

Storeide oppfordrer folk til å prøve å holde på varmen i husene sine.

– Ikke luft unødvendig, hold frysebokser igjen og bruk alternativ brensel hvis man har, sier han.

Temperaturen i Lofoten lå tirsdag rundt fem minusgrader. Det var lett bris i området. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus