Strømmen delvis tilbake i Lofoten

<pDen ene av to hovedtilførsler for strøm til Lofoten er reparert. Befolkningen får nå strøm i perioder på tre timer.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eirik Storeide, prosessleder for overvåking av nett i Lofotkraft, sier til NTB at feilen som nå er rettet, oppsto i Trollfjordkrafts nett mandag.

Les også: Hele Lofoten uten strøm

Med denne feilen utbedret, har Lofotkraft nok kraft til å forsyne befolkningen i Lofoten med strøm sonevis, tre timer med strøm, så én time uten, og så nye tre timer med strøm.

– Med dette mener jeg at faren for liv og helse er over, og i løpet av tirsdag ettermiddag eller tirsdag kveld regner vi med å ha reparert også den andre forbindelsen så vi kan få normal drift, sier Storeide.

Mellom 20.000 og 25.000 husstander i hele Lofoten og deler av Vesterålen var uten strøm etter en feil i hovedtilførselen tirsdag. Strømmen forsvant like før klokken ni på morgenen.

Lofotkommunene Vågan, Vestvågøy, Flakstad, Moskenes og Værøy, samt deler av Hadsel kommune i Vesterålen ble rammet. Røst, helt ytterst i Lofoten, har separat strømforsyning.

Storeide oppfordrer folk til å prøve å holde på varmen i husene sine.

– Ikke luft unødvendig, hold frysebokser igjen og bruk alternativ brensel hvis man har, sier han.

Temperaturen i Lofoten lå tirsdag rundt fem minusgrader. Det var lett bris i området. (©NTB)

Personvernpolicy