Jakter ukjent drapsmann

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pNå ønsker politiet hjelp fra publikum til å oppklare drapet på Jevnaker. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet ønsker publikums hjelp i jakten på én eller flere gjerningspersoner etter drapet på en 44-åring på Jevnaker i Oppland i dagene rundt julaften.

Den 44-årige mannen ble funnet død i sitt eget hjem søndag.

Funn på åstedet og den foreløpige obduksjonsrapporten, som forelå tirsdag, er grunnlaget for at politiet konkluderer med at de står overfor et drap.

– Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å gå inn på hva disse funnene er eller hva obduksjonsrapporten sier om hvordan han ble drept, forteller politiinspektør Petter Solberg i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Rundt julaften

Den drepte er 44-årige Lars Erik Dalbu. Politiet dro til mannens bolig søndag, etter å ha mottatt en bekymringsmelding fra foreldrene hans.

Politiet antar at drapet fant sted i dagene rundt julaften, med en usikkerhetsmargin på et par dager. De håper å få bedre svar på dette når den endelige obduksjonsrapporten foreligger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Per nå er dette en sak med ukjent gjerningsmann, og det er ikke på det nåværende tidspunkt mulig å trekke noen konklusjon på om det har vært én eller flere gjerningsmenn, sier Solberg.

Ønsker tips

– Det er viktig for oss at publikum som kan ha sett den avdøde i de siste fire-fem dagene før julaften, tar kontakt, sier politiinspektøren.

Både observasjoner av 44-åringen alene eller sammen med andre er av interesse for politiet.

Ifølge Ringerikes Blad var den avdøde i kontakt med foreldrene sine senest 19. desember. (©NTB)