Iranske myndigheter beholder døde demonstranter

<p>Iranske myndigheter opplyser at de inntil videre beholder likene av fem drepte demonstranter som en følge av opptøyene i Teheran. (Foto: Scanpix). </p>
Iranske myndigheter opplyser at de inntil videre beholder likene av fem drepte demonstranter som en følge av opptøyene i Teheran. (Foto: Scanpix).

<pIranske myndigheter opplyser at de inntil videre beholder likene av fem drepte demonstranter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Teheran (NTB-AP): Begrunnelsen er at de fem skal obduseres, ifølge det statlige nyhetsbyrået IRNA. Men det spekuleres på om det egentlige motivet er å hindre at begravelsene utvikler seg til nye demonstrasjoner.

En av de drepte demonstrantene er Ali Mousavi, nevøen til opposisjonslederen Mir Hossein Mousavi, som tapte presidentvalget i sommer.

Ali Mousavi skulle ha vært gravlagt mandag. Men da familien kom for å hente den døde mannen på sykehuset, var han borte.

Åtte personer er bekreftet døde i Teheran etter de voldsomme protestene i helgen. Ubekreftede meldinger tyder imidlertid på at så mange som 15 kan være drept. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus