Chelseas to magiske minutter

TOPPSCORER: Didier Drogba scoret sitt 14. ligamål for sesongen, og klatret til topps på toppscorerlisten i Premier League igjen sammen med Jermaine Defoe. Foto: Reuters

<pGikk mot sjokktap – så snudde alt.</p

(ABC Nyheter): Chelsea–Fulham 2–1.

Serieledelse til tross – varsellampene har blinket for Chelsea.

Etter lørdagens 0–0 mot Birmingham, en av mange skuffelser den siste tiden, innrømmet manager Carlo Ancelotti at selvtilliten var lav.

Da 70 minutter var spilt av dagens møte med Fulham, lå den samme selvtilliten an til å få seg en ny, alvorlig knekk.

Men et lag med Didier Drogba på banen har sjelden grunn til å gi opp før den fete damen har sunget. Det viste han igjen i dag med sin utligning.

Og bare to minutter senere var alt snudd.

Et selvmål av Chris Smalling avgjorde kampen, og sikret Chelsea fortsatt tabelltopp etter denne runden.

Hangeland ute med skade

– Seieren var veldig viktig, fordi de kom seg etter en veldig vanskelig første omgang. Men annen omgang var veldig god, og jeg er glad for prestasjonen, sier Carlo Ancelotti til Sky Sports.

Det var lite ved vertene som minnet om en gullfavoritt da byrivalen – uten en kneskadet Brede Hangeland – tok turen til Stamford Bridge.

Både Drogba og Salomon Kalou fikk utsatt sin reise til Afrikamesterskapet, og spilte begge fra start, men den ivorianske duoen var uskarp i en elendig første omgang for Chelsea.

Det gikk ikke bedre defensivt. Svakt forsvarsspill foranlediget ledermålet etter bare fire minutters spill:

Konchesky gjorde et godt forarbeid ute til venstre, før Chelsea-forsvaret ikke maktet å avklare innlegget. Ballen havnet hos Zoltan Gera, som sto mutters alene foran mål og scoret uten større problemer.

Alt snudde på to minutter

Flere sjanser ble det ikke før pause. Fulhams organisering var glimrende, selv uten forsvarssjef Hangeland, og Chelsea var som en tannløs tiger.

De kunne blitt alvorlig straffet rett etter pause. Ricardo Carvalho gjorde en brøler og serverte Bobby Zamora alene med Peter Cech – men tsjekkeren reddet.

Det ble et avgjørende øyeblikk.

For Chelsea dominerte mer og mer, og begynte å skape sjanser. Da en av dem falt til Didier Drogba, og Fulhams jerngrep i forsvar plutselig slapp, var det slutt på moroa for Roy Hodgsons menn.

Innlegget fra innbytter Ivanovic var perfekt, Drogba var umarkert – og headingen var strålende. Kraftspissen scoret sitt 14. ligamål for sesongen, og deler dermed igjen toppscorertronen i Premier League med Jermaine Defoe.

To minutter senere var snuoperasjonen fullbyrdet for Chelsea. Med god hjelp av motstanderens Chris Smalling.

Fulham-keeper Mark Schwarzer reddet først glimrende etter skudd fra Daniel Sturridge, men returen gikk rett i Smalling, som reagerte for sent og satte ballen i eget nett.

– Ingen kjøp i januar

Det kunne ikke Fulham svare på. En tverrliggerskudd fra Kalou var det nærmeste kampen kom flere mål.

Dermed slapp Chelsea med skrekken – og sikret sin andre seier på de siste fire kampene etter en ny kamp som spillemessig var under pari.

Men selv om formen ikke er imponerende, og flere nøkkelspillere blir borte under Afrikamesterskapet i januar, nekter Carlo Ancelotti for at det blir spillerkjøp når overgangsvinduet åpner igjen over nyttår.

– Det holder med de spillerne vi har. Jeg synes vi har en veldig god stall, sier manageren.

Nå skiller det fem poeng ned til Manchester United. Tabelltoeren kan knappe innpå forspranget igjen med seier hjemme mot Wigan onsdag.