Savnet skiløper funnet omkommet

<pEn 22-årig mann som har vært savnet i Rauland i Telemark siden lørdag, ble mandag funnet omkommet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble meldt savnet klokken 12 søndag. Mandag ved 15.30-tiden ble en person som antas å være den savnede 22-åringen funnet omkommet.

– Redningsmannskapene fant først skiene til mannen i et området hvor det hadde gått snøras. Et stykke nedenfor ble mannen senere funnet, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til NTB.

Den omkomne 22-åringen var fra Vinje i Telemark.

30 ganger 90 meter

Totalt 170 mannskaper fra politi, Røde Kors, sivilforsvaret og Norske Redningshunder deltok i leteaksjonen mandag. To helikoptre var også på plass. Mannen ble sist sett ved Raulandsfjell alpinsenter, hvor han sto på ski lørdag formiddag.

Snøskredet gikk et stykke bortenfor alpinanlegget og målte 30 ganger 90 meter. Operasjonslederen vet foreløpig ikke hvorvidt fjellsiden 22-åringen satte nedfor, har skilting eller annen advarsel om stor rasfare.

Ifølge Telemarksavisas nettutgave brukes området hvor 22-åringen omkom av de lokalkjente til såkalt off-piste-kjøring i løssnø.

Vanskelig søk

Operasjonslederen vet ikke hvor dypt under snøen mannen ble funnet, men ved 16-tiden jobbet redningsmannskapene fortsatt med å få ham ned fra fjellet.

Letearbeidet har til dels vært hindret av at det fortsatt er stor rasfare i området, og flere ganger har mannskapene måttet tilbakekalles. Det gikk to skred i området lørdag, og både søndag og mandag gikk det mindre skred.

For å sikre seg mot eventuelle nye ras, sprengte redningsmannskapene bort flere store snøskavler ovenfor søkeområdet.(©NTB)

Personvernpolicy