Start reddet fra konkurs

<p><strong>REDDET:</strong> Fotballklubben Start og Clarence Goodson, er reddet fra konkurs. 12 millioner kroner sprøytes inn i klubben. (Foto. Scanpix). </p>
REDDET: Fotballklubben Start og Clarence Goodson, er reddet fra konkurs. 12 millioner kroner sprøytes inn i klubben. (Foto. Scanpix).

<pStiftelsen Cultiva går inn med 6 millioner kroner i Start og redder eliteserieklubben fra konkurs.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansand (NTB): Forutsetningen for støtten er at den tilføres som ny egenkapital i Start Toppfotball AS gjennom nytegning av aksjer. Idrettsklubben Start vil også, som en del av avtalen, få 34 prosent eierandel i Start Stadion AS, melder klubbens hjemmeside.

Samtidig har Start Toppfotball AS inngått avtale med tre lokale investorer om å bidra med ytterligere 6 millioner kroner. Ifølge klubbens hjemmeside er det Vidar Robstad, Svein Erik Halvorsen og Magne Kristiansen som via sine investeringsselskap nå går inn i klubben.

Cultiva hadde som betingelse at andre investorer ville bidra med tilsvarende beløp.

Redningspakken på til sammen 12 millioner kroner betyr at Start unngår konkurs og spiller eliteseriefotball også i 2010.

Cultiva (Kristiansand kommunes energiverksstiftelse) har som formål å sikre arbeidsplasser og gode levekår i Kristiansand. (©NTB)

Personvernpolicy