Fant etterlyst skandalekirurg på fjelltopp

FLYKTET: I dette teltet, i de Italienske alpene, fant det italienske politiet den etterlyste kirurgen Mark Weinberger (46). (Foto: Scanpix)
FLYKTET: I dette teltet, i de Italienske alpene, fant det italienske politiet den etterlyste kirurgen Mark Weinberger (46). (Foto: Scanpix)

<pMark Weinberger (46) var ettersøkt i fem år - ble funnet på Mont Blanc</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øre-, nese- og halsspesialisten Mark Weinberger (46) har vært etterlyst i fem år, etter 22 bedragerier som førte til minst ett dødsfall. Han er også anmeldt av 200 privatpersoner.

Nå er han funnet i et lite telt på den italienske siden av Mont Blanc. Der bodde han i 18 minusgrader, og overlevde på hermetikk og smeltet snø, skriver The Guardian.

46-åringen, som hadde en privat klinikk i Indiana, var en av de mest framgangsrike plastiske kirurgene i USA. Han tjente godt over én million kroner i uken, ifølge kona Michelle.

Mark Weinberger (46)Mark Weinberger (46)

Det var imidlertid før han ble avslørt som en bedrager. Etter forsvinningen har han flere ganger vært vist på tv som en av USAs mest ettersøkte.

Weinberger har blant annet belastet forsikringsselskaper for operasjoner som enten ikke var nødvendige eller ble utført i det hele tatt.

Den 21. september 2004 ble han søkk borte, og siden har ingen sett ham. Det viste seg også at klinikken til Weinberger hadde en gjeld på over 30 millioner kroner.

Det var en fjellguide som fant teltet, og slo alarm til politiet.

Da 46-åringen ble tatt den 15. desember i år, forsøkte han å begå selvmord på politistasjonen. Han lyktes imidlertid ikke.

Den italienske påtalemyndigheten sier at de ikke vil motsette seg en utlevering til USA.

Personvernpolicy