Terrormistenkt ble meldt savnet av familien

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

<pFamilien til mannen som ville sprenge et fly i USA 1. juledag, sier de meldte ham savnet til nigerianske sikkerhetsmyndigheter for to måneder siden, etter at sønnen sluttet å ta kontakt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Etter at hans far ble bekymret for mangelen på kommunikasjon fra sønnen mens han studerte i utlandet, tok han kontakt med nigerianske sikkerhetsbyråer for omkring to måneder siden, og med utenlandske sikkerhetsbyråer for seks uker siden, sa familien i en uttalelse sendt til nigerianske medier mandag.

Ifølge familien var sønnens forsvinning helt utenom det vanlige.

Les også: – Bombe kunne ha ført til flystyrt

Slik overmannet de mistenkt flybomber

Prøvde å sprenge flyet i lufta

Fly ba om nødhjelp i Detroit

Venner av nigerianske Umar Farouk Abdulmutallab beskriver ham som en einstøing, men uten noen gang å ha vist interesse for politisk vold. Til nigerianske medier forteller venner at Abdulmutallab aldri ble oppfattet som en religiøs ekstremist.

Abdulmutallab er siktet for å ha forsøkt å sprenge flyet han var på fra Amsterdam til Detroit 1. juledag. Da han forsøkte å detonere sprengstoffet han hadde med like før landing i Detroit, ble mannen overmannet av medpassasjerer og kabinpersonalet, som fikk slukket branntilløpet. (©NTB)

Personvernpolicy