Terrormistenkt ble meldt savnet av familien

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

<pFamilien til mannen som ville sprenge et fly i USA 1. juledag, sier de meldte ham savnet til nigerianske sikkerhetsmyndigheter for to måneder siden, etter at sønnen sluttet å ta kontakt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Etter at hans far ble bekymret for mangelen på kommunikasjon fra sønnen mens han studerte i utlandet, tok han kontakt med nigerianske sikkerhetsbyråer for omkring to måneder siden, og med utenlandske sikkerhetsbyråer for seks uker siden, sa familien i en uttalelse sendt til nigerianske medier mandag.

Ifølge familien var sønnens forsvinning helt utenom det vanlige.

Les også: – Bombe kunne ha ført til flystyrt

Slik overmannet de mistenkt flybomber

Prøvde å sprenge flyet i lufta

Fly ba om nødhjelp i Detroit

Venner av nigerianske Umar Farouk Abdulmutallab beskriver ham som en einstøing, men uten noen gang å ha vist interesse for politisk vold. Til nigerianske medier forteller venner at Abdulmutallab aldri ble oppfattet som en religiøs ekstremist.

Abdulmutallab er siktet for å ha forsøkt å sprenge flyet han var på fra Amsterdam til Detroit 1. juledag. Da han forsøkte å detonere sprengstoffet han hadde med like før landing i Detroit, ble mannen overmannet av medpassasjerer og kabinpersonalet, som fikk slukket branntilløpet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus