Dette er ulovlig

Skjermdump av  Aass bryggeri i Drammen sin nettside.
Skjermdump av  Aass bryggeri i Drammen sin nettside.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pAass bryggeri i Drammen har et bilde av et skummende ølglass på sine nettsider. Det er ulovlig alkoholreklame og må fjernes, mener Helsedirektoratet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildet av ølglasset brukes som bakgrunn på nettsiden, og Helsedirektoratet mener det gir assosiasjoner til en alkoholholdig drikk. Bryggeriet bryter dermed alkohollovens forbud mot å reklamere for alkohol.

– Vi må jo få lov til å informere om hva vi driver med, sier Terje Aass, administrerende direktør i Aass bryggeri, til Drammens Tidende.

Bryggeriet mener de ikke har gjort noe galt, og bildet av ølglasset er derfor ikke fjernet. Istedenfor har de sendt et brev tilbake til Helsedirektoratet med sitt syn på saken.

– Vi er opptatt av øl som kulturprodukt og måteholdsdrikk. Jeg har stor respekt for alkoholproblemer, men vi mener vi arbeider seriøst med ølkultur og forstandig bruk. Vi snakker om øl i sin alminnelighet, og så skal de nærmest vokte oss med forstørrelsesglass, sier Aass.

Helsedirektoratet skal vurdere saken på nytt etter romjulen, men avdelingsdirektør Jens J. Guslund er klar på at de fortsatt mener bryggeriet har brutt alkoholloven.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Rent umiddelbart kan jeg ikke se at det er noe i hans brev som endrer vårt syn på dette. Det er politisk bestemt at alkoholreklame er forbudt, og vår oppgave er å føre tilsyn med at forbudet blir overholdt, sier Guslund.

Aass bryggeri kan se fram mot tvangsmulkt hvis Helsedirektoratet opprettholder sitt krav og bryggeriet ikke retter seg etter pålegget. (©NTB)