Fraråder spillere å gå til Tromsø

<p>Kevin Laren er blitt et offer for Tromsøs lønnspolitikk. (Foto. Scanpix). </p>
Kevin Laren er blitt et offer for Tromsøs lønnspolitikk. (Foto. Scanpix).

<pSpillerforeningen Niso hardt ut mot eliteserieklubben i nord.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): - Det blir vanskelig for Niso å anbefale spillere å gå til Tromsø, sier konstituert leder Joachim Walltin til Nettavisen.

Walltin, som selv har spilt for Tromsø, reagerer sterkt på at klubbledelsen ikke bare nekter å utbetale full lønn til skadde spillere, men også måten dette gjøres på.

Spilleren som dette har gått hardest ut over, er Kevin Larsen. Larsen følte seg lurt da klubben plutselig sluttet å utbetale ham full lønn etter at han pådro seg en kneskade i midten av september.

Nå betaler Tromsø kun ut 6G, den samme summen som klubben får refundert av Nav.

Larsen opplyser at han fikk full lønn i november og at han da trodde saken var løst. Men i desember ble han trukket dobbelt.

Kevin Larsen reagerer fordi han ifølge ham selv oppfyller kravene han har overfor sine arbeidsgiver. Han stiller hver dag på trening.

Tromsø er økonomisk hardt presset, men Walltin mener klubben kan skylde seg selv for at de er kommet i uføret. Klubben fikk sågar bud på flere spillere de takket nei til.

Niso-leder, Joachim Walltin, går hardt ut mot eliteserieklubben Tromsø IL. (Foto. Scanpix).Niso-leder, Joachim Walltin, går hardt ut mot eliteserieklubben Tromsø IL. (Foto. Scanpix).

I sommer skrev Nordlys at Everton var interessert i Tore Reginiussen, og kunne være villig til å betale 15 millioner kroner for stopperen. Men i stedet gikk han til tyske Schalke 04 gratis etter sesongslutt.

- Hvis klubben mener at det er for dyrt å lønne skadde spillere, må klubbledelsen nesten gå ned på den lønnen som tilbys nye spillere, mener Walltin, som selv har spilt i klubben og ikke hadde noen problemer med å få utbetalt full lønn under skadeopphold.

Bladet Tromsø har tidligere meldt at klubben har takket nei til 19 millioner i inntekter ved å avslå bud fra Rosenborg og Brann på henholdsvis vente Reginiussen og spiss Morten Moldskred.

Personvernpolicy