Savnet i Telemark ikke funnet

<p><strong>Leter: </strong>Mannskap fra Røde Kors leter fortsatt etter en savnet mann i Telemark. (Arkivfoto: Scanpix). </p>
Leter: Mannskap fra Røde Kors leter fortsatt etter en savnet mann i Telemark. (Arkivfoto: Scanpix).

<p22-åringen som har vært savnet i Telemark siden lørdag, er ennå ikke funnet. Letemannskaper har vært i aksjon i hele natt, og når været tillater det, settes helikopter inn i letingen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble sist sett ved Raulandsfjell alpinsenter, hvor han sto på ski lørdag formiddag. Han ble meldt savnet klokken 12 søndag.

– To helikoptre med lys- og varmesøkende utstyr gjør overflatesøk i området og vurderer skredfaren før vi sender bakkemannskaper inn, opplyste operasjonsleder Andreas Rødø i Telemark politidistrikt til NTB mandag morgen.

Rundt 100 mannskaper deltar i søket etter den savnede, som fryktes tatt av ras.

– Det skal søkes med lavinehunder, og mannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder, skipatruljer og sivilforsvaret deltar i aksjonen. Vi tror mannen kan være tatt av skred, men jobber fortsatt med å redde liv, sier operasjonslederen.

Letearbeidet har til dels vært hindret av at det fortsatt er stor rasfare i området, og flere ganger har mannskapene måttet tilbakekalles.

Det gikk to skred i området lørdag, og søket er konsentrert til rasområdet.

– Vi vurderer å sprenge vekk noen snøskavler for å sikre området for ras, sier Rødø.

Den savnede skal ha blitt sett i alpinanlegget andre juledag, men siden er det ingen sikre observasjoner av vedkommende. (©NTB)

Personvernpolicy