– Oslo kommune visste om svarte penger

<p><span style="font-weight: bold">SER RØDT: </span>Erling Folkvord (Rødt) er meget kritisk til Oslo kommunes håndtering av saken om sykehjemsplasser i Spania. (Foto: Scanpix).</p><p> </p>
SER RØDT: Erling Folkvord (Rødt) er meget kritisk til Oslo kommunes håndtering av saken om sykehjemsplasser i Spania. (Foto: Scanpix).  

<pOslo kommune skal ha visst allerede i 2005 at de måtte ut med svarte penger i forbindelse med sykehjemsprosjektet i Spania.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): En rapport fra konsulentfirmaet PricewaterhouseCoopers som kommunen fikk overlevert rett før jul, slakter hele prosjektet, melder TV 2.

Konsulentfirmaet skriver blant annet at det har vært «svak internkontroll», «svakheter ved prosjektgjennomføringen», og «uklare omstendigheter ved overføring av 1,1 millioner kroner». Konsulentene mener også at prosjektet er preget av «ansvarsfraskrivelser», og det er gjort ting «i strid med kommunens rettsinstruks».

– Det verste er at det allerede i 2005 var snakk om svarte penger, sier oslopolitiker Erling Folkvord (Rødt). Han mener at svart betaling var varslet allerede i august 2005 og er fullført gjennom en kontrakt i desember 2005 som også er skjult i regnskapet.

– Oslo kommune vilje til å godta svart betaling har resultert i økonomisk kriminalitet og avgiftsunndragelse i Spania, sier Folkvord til TV 2.

Byrådet i Oslo vil nå gå gjennom rapporten nøye.

– Dersom vi har brutt spansk merverdiavgiftslovgivning eller på annen måte har gjort noe galt, vil vi rapportere dette til spanske myndigheter, sier byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen (H).

Også kommunerevisjonen i Oslo vurderer å igangsette gransking av prosjektet. (©NTB)

Personvernpolicy