Fly ba om nødhjelp i Detroit

<div class="viewNews">For andre gang på to dager ble det slått alarm ved flyplassen i Detroit i USA. Søndag ba piloten på et Northwest Airlines-fly om nødhjelp etter at en passasjer slo seg vrang. Flyet hadde samme flightnummer som flyet som ble utsatt for et terrorforsøk første juledag. Foto: REUTERS/SCANPIX </div>
For andre gang på to dager ble det slått alarm ved flyplassen i Detroit i USA. Søndag ba piloten på et Northwest Airlines-fly om nødhjelp etter at en passasjer slo seg vrang. Flyet hadde samme flightnummer som flyet som ble utsatt for et terrorforsøk første juledag. Foto: REUTERS/SCANPIX

<pDet ble utløst ny terroralarm på flyplassen i Detroit søndag etter at piloten på et Northwest Airlines-fly ba om nødhjelp ved landing.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet var på vei fra Amsterdam til Detroit og hadde identisk flightnummer med flyet som ble forsøkt sprengt i luften kort tid før landing første juledag.

Den mistenkelige passasjeren hadde låst seg inne på toalettet om bord. Ifølge CNN hadde han vært på doen i rundt en time, og han ble sint da kabinpersonalet ba ham komme ut.

– Kapteinen ba om nødhjelp ved landing, sier talsmann for flyplassen i Detroit, Scott Wintner.

Blålys og sirener

Da flyet landet søndag kveld norsk tid, ble det møtte av flere politibiler og ambulanser.

Den urolige passasjeren, angivelig en nigeriansk mann, ble fjernet, før resten av de 255 passasjerene og besetningen på tolv trygt kunne forlate flyet.

Den pågrepne mannen ble straks avhørt av politiet, og etter cirka en time kunngjorde en talskvinne for det føderale politiet, FBI, at mannen ikke utgjorde noen fare. En gjennomgang av flyet avslørte heller ikke noe som ga grunn til bekymring.

Obama varslet

President Barack Obama, som er på juleferie på Hawaii, ble umiddelbart orientert om hendelsen.

– Presidenten understreker viktigheten av å opprettholdet et høyt sikkerhetsnivå for all luftfart, sier talsmann for Det hvite hus, Bill Burton.

Obama har gitt instrukser om en telefonkonferanse, der han i detalj vil bli informert om hendelsesforløpet.

Sikkerheten ved flyplasser i flere land er skjerpet etter terrorangrepet som ble avverget første juledag. Også da var hovedmistenkte fra Nigeria, men amerikanske myndigheter opplyste søndag ettermiddag at det ikke er noe som tyder på at det angrepet var en del av et større komplott. (©NTB)

Personvernpolicy