Kongeparet har ikke lest Märthas englebok

Prinsesse Märtha Louise under Alternativmessen på Lillestrøm, der hun holdt foredrag og signerte boka «Møt din skytsengel». Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Prinsesse Märtha Louise under Alternativmessen på Lillestrøm, der hun holdt foredrag og signerte boka «Møt din skytsengel». Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

<pVerken kong Harald eller dronning Sonja har lest engleboka til prinsesse Märtha Louise.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har et innblikk i den, men har ikke lest den, sa dronning Sonja i et intervju med NRK som ble sendt søndag kveld.

Heller ikke kongen har lest boka. Han synes det er greit at den skaper debatt.

– Det er klart at en sånn bok vil skape debatt, og at det er forskjellige meninger om den. Det synes jeg egentlig er greit og det synes nok Märtha også tror jeg, sa kongen.

Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøys bok «Møt din skytsengel» er en av høstens bestselgere, og lå garantert under mange juletrær denne jula – også under kongeparets.

– Vi vet vi har noe å vente, en julegave under treet. Så da får vi sette oss mer inn i det, sa dronning Sonja.

I programmet fortalte kongefamilien om sine mange oppdrag i utlandet og her hjemme i året som har gått. Blant de mange kongeparet har truffet er USAs president Barack Obama og hans kone Michelle, som var i audiens på Slottet i forbindelse med fredsprisutdelingen.

– Obama var forbausende alminnelig. Han hadde ingen store fakter. Det var en rett fram menneske til menneske-kontakt, ikke noe problem noen vei, sa kong Harald.

Kong Harald har hatt mer enn 400 offisielle oppdrag i år, men forsikret i intervjuet at visst hadde han fri også. Han prøver å ha fri hver onsdag, men det er ikke alltid det går, fortalte han. (©NTB)

Personvernpolicy