Rooney ble helt, syndebukk – og helt igjen

<strong>ELLEVILL GLEDE:</strong> Slik feiret Wayne Rooney etter at Manchester United tok tilbake ledelsen ved hjelp av et selvmål fra Andy Dawson. Foto: Reuters
ELLEVILL GLEDE: Slik feiret Wayne Rooney etter at Manchester United tok tilbake ledelsen ved hjelp av et selvmål fra Andy Dawson. Foto: Reuters

<pReddet United fra ny fiasko.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TOPPSCORERLISTEN I PREMIER LEAGUE

Wayne Rooney, Manchester United: 13

Didier Drogba, Chelsea: 13

Jermaine Defoe, Tottenham: 13

Fernando Torres, Liverpool: 11

Darren Bent, Sunderland: 11

Louis Saha, Everton: 10

(ABC Nyheter): Hull–Manchester United 1–3.

Chelsea ga Manchester United en forsinket julegave i går med sitt poengtap mot Birmingham.

Men da United skulle spise innpå forspranget til serielederen mot svake Hull i kveld, holdt det på å gå fullstendig galt.

Igjen.

Wayne Rooney, som hadde scoret ledermålet, gjorde en horribel feil som endte med straffespark og scoring for Hull, og et drøyt kvarter før slutt sto det 1–1.

Da rettet stjernespissen opp feilen – og vel så det.

Med to strålende enkeltmannsprestasjoner sto han bak målene som sikret United seieren.

Berg-og-dal-bane for Rooney

Den regjerende mesteren i Premier League har allerede tapt flere kamper enn i hele fjorårssesongen, deriblant to av de tre siste, og hadde ikke råd til en ny miss i kveld.

United så imidlertid ikke ut som et topplag i kratig poengnød før pause. Hull hang godt med i kampen, og var farlige fremover.

Men marginene var, som så ofte før, på topplagets side.

Etter 20 minutter ble Hull snytt for en klar straffe da Wes Brown felte Ricardo Garcia.

Og verre skulle det bli. Rett før pause fikk de en ny nesestyver – etter å ha misset to store muligheter – da Wayne Rooney ga gjestene ledelsen.

Rooney løp seg fri i feltet og satte inn et innlegg fra Darren Fletcher. Det var hans 13. ligamål for sesongen, og sendte ham til topps på toppscorerlisten i Premier League sammen med Didier Drogba og Jermaine Defoe.

Fotballkunst

Scoringen var bare starten på et Rooney-show på godt og litt vondt.

Da en knapp time var spilt, ga han Hull en kjempemulighet med en skrekkelig pasning. Det endte i straffespark, som Craig Fagan omsatte i utligning.

Men Rooney revansjerte seg snart. Og han gjorde med bravur – som arkitekten bak begge de to siste målene.

1–2 kom etter at Rooney hadde skaffet seg plass ute til høyre, og hamret ballen inn foran mål, hvor Andy Dawson skled ballen i eget nett.

1–3 kom etter at Rooney hadde levert et stykke fotballkunst.

Rooney så at Dimitar Berbatov sto alene på åpent mål på bakre stolpe, men to Hull-forsvarere sto imellom. Da slo han en genial tunnelpasning til spissmakkeren, på innsiden av den bakerste forsvareren – og Berbatov scoret karrièrens enkleste mål.

Det ble til slutt tre komfortable poeng for Manchester United, som tok tilbake 2. plassen fra Arsenal som slo Aston Villa 3–0 tidligere i dag.

Nå er det to poeng opp til Chelsea, to ned til Arsenal.

Det er trygt å si at gullkampen lever.

Personvernpolicy