Fàbregas frelste Arsenal

KATALYSATOREN: Før Cesc Fàbregas kom inn, var Arsenal-Aston Villa en jevn kamp. Etterpå var det klasseforskjell - og Fàbregas avgjorde selv med to mål, før Abou Diaby fastsatte sluttresultatet til 3-0.  Foto: AFP

<pKom inn, avgjorde med to vakre mål – og gikk av med skade.</p

(ABC Nyheter): Arsenal–Aston Villa 3–0.

Aston Villa sto med seire over Liverpool, Chelsea og Manchester United, og manglet bare Arsenal for å gjøre «Big Four»-samlingen komplett.

Det håpet ble knust til pinneved av Cesc Fàbregas.

I dagens nøkkelkamp i toppen av Premier League viste midtbanesjefen seg igjen uvurderlig for Arsenal.

Fàbregas startet på benken på grunn av en liten skade, men kom inn da Arsenal slet tolv minutter inn i annen omgang.

Det satte umiddelbart fart i laget. Pasningsspillet satt bedre, tempoet var høyere – og sjansene kom lettere.

Og Fàbregas scoret to vakre mål.

Avgjorde med to vakre mål

Den utløsende scoringen kom syv minutter etter at han ble byttet inn. På frispark fra 20 meter, skrudd opp i vinkelen – en klar kandidat til rundens mål.

Etter 81 minutter doblet han ledelsen.

Arsenal kontret briljant, før Fàbregas ble spilt alene igjennom. Avslutningen var sikker som banken, og tre hjemmepoeng var i boks. Scoringen var hans niende på 16 ligakamper denne sesongen.

Spanjolen skadet seg i skuddøyeblikket, og ble byttet ut kort tid etterpå – til stående applaus. Skaden er neppe alvorlig.

Katalysatoren

På overtid fikk Abou Diaby rikelig med både tid og plass til å sette inn 3–0 og fullbyrde en stor Arsenal-kveld.

Men sjelden har det vært lettere å utpeke dagens mann.

Før Fàbregas kom inn, hadde kampen vært jevn. Etter at han kom inn, var det klasseforskjell. Arsenal storspilte, og seieren ble meget fortjent.

De tre poengene sørget for at The Gunners bare har to poeng opp til Manchester United, og fire til serieleder Chelsea, med én kamp til gode.

Ned til Aston Villa på 4. plass skiller det tre poeng.