Tenåringer dumpet i skogen i Sverige

<pFem unge afghanske gutter ble dumpet i et skogsområde ved Sävsjö i Småland i Sør-Sverige julaften. Trolig ble de etterlatt av menneskesmuglere.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guttene er i alderen fra 14 til 18 år og kommer fra Kabul-regionen. De har fortalt at de ble fraktet gjennom Europa i en container, og ferden tok 18 døgn. Etter at de ble dumpet i skogen, gikk de seg vill. Ved å følge et jernbanespor, kom de seg omsider til Sävsjö, der de søkte hjelp hos politiet. De hadde kun på seg tynne klær og joggesko, skriver Aftonbladet.

– Vi har hatt en kuldeperiode her de siste dagene, så det var ren flaks at de fant jernbanesporet. Hadde de ikke gjort det, hadde de frosset i hjel, sier Jonas Nyström, som er pastor i menigheten som har tatt hånd om guttene.

Han forteller at tenåringene var svært medtatte.

– Det har verken hatt tilgang på mat eller vann, så de var sultne og dehydrerte, sier pastoren til avisa.

Menigheten i Höglandskyrkan har gitt guttene mat og klær og tar vare på dem fram til det offentlige blir koblet inn i saken mandag. Gutten som er 18 år, blir overlatt til det svenske Migrasjonsverket, mens de yngre guttene skal tas hånd om av sosialtjenesten i kommunen. (©NTB)

Personvernpolicy