Politiker må betale kattepass selv

MÅ BETALE: Synnøve Søndergaard (Ap) må betale kattepass selv. (Foto: Troms Fylkeskommune)
MÅ BETALE: Synnøve Søndergaard (Ap) må betale kattepass selv. (Foto: Troms Fylkeskommune)

<pFylkespolitiker Synnøve Søndergaard (Ap) i Troms får ikke refundert sine utgifter til pensjonatplass for katten Tommy. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Refusjon av omsorgsutgifter gis kun ved omsorg for mennesker. Det har fylkesordfører Terje Olsen (H) i Troms bestemt etter en omfattende debatt i lokalpressen, skriver Aftenposten.

Søndergaard havnet i en kattepine da hun måtte reise fra Harstad til Tromsø på fire dagers fylkestingssamling 30. november. For en gangs skyld hadde ingen av hennes venner eller naboer mulighet til å ta vare på den 6,5 kilo tunge Maine Coon-katten Tommy. Katten måtte på pensjonat og oppholdet kostet 720 kroner. Søndergaard søkte om å få tilbakebetalt utgiftene fra fylkeskommunen, selv om hun var forberedt på reaksjoner.

– Jeg er enslig, og har ikke noe bakkemannskap. Det blir som å ha barn. En katt er like hjelpeløs som et barn, sa Søndergaard.

Fylkesordfører Terje Olsen fastholder imidlertid overfor Aftenposten at det er forskjell på å passe katt og barn.

– Brevet er ikke sendt ennå. Men Søndergaard har fått beskjed om at utgiftene ikke blir refundert. Regelverket vårt er klart. Utgifter til omsorg er knyttet til personer. Så selv om Tommy sikkert er en personlighet, kan det ikke gis godtgjørelse for pensjonatoppholdet, sier Olsen. (©NTB)

Personvernpolicy