Vic Chesnutt er død

Vic Chesnutt ville ikke leve mer og tok en overdose med pilelr på julaften. Foto: Sandlin Gaither
Vic Chesnutt ville ikke leve mer og tok en overdose med pilelr på julaften. Foto: Sandlin Gaither

<pDen amerikanske singer-songwriteren ble 45 år gammel.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Vic Chesnutt fra Athens, Georgia, mest kjent for sine såre og utleverende sanger, døde første juledag etter et angivelig vellykket selvmordsforsøk, melder bransjamagasinet Billboard.

Han skal ha tatt en overdose av muskelregulerende piller.

Twitret om selvmordsforsøket

De første nyhetene om musikernes tilstand begynte først å bre seg gjennom Twitter-meldinger lagt ut på Internett av tidligere Throwing Muses-vokalist Kristin Hersh, som er en av mange artister som har samarbeidet med Chesnutt opp gjennom årene.

«Enda et selvmordsforsøk, det ser ille ut, koma. Hvis han overlever kan han få en hjerneskade. Denne gangen er det virkelig skremmende. Denne gangen har han etterlatt seg en lapp», skrev hun på sin Twitter-profil allerede på julaften, dagen før Chesnutt ble erklært død.

Lenket til rullestolen

Vic Chesnutt har sittet i rullestol etter en bilulykke da han var 18 år gammel. Han ble kjent for omverden på slutten av 80-tallet etter å ha blitt oppdaget av R.E.M.-sanger Michael Stipe som produserte hans to første plateutgivelser; «Little» (1990) og «West Of Rome» (1991). Siden har Chesnutt gitt ut 13 ytterligere album, to av dem så sent som i år; «At The Cut» og «Skitter On Take-Off».

Vic Chesnutt fylte 45 år 12. november.

Personvernpolicy