- Anbefaler folk å holde seg inne

SNØ: Snøen har lavet ned i natt. Dette bildet er tatt på julaften (Foto: Scanpix)
SNØ: Snøen har lavet ned i natt. Dette bildet er tatt på julaften (Foto: Scanpix)

<pSnøkaos på Østlandet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Det har kommet store mengder snø på Østlandet i natt. Så mye har det snødd at Veitrafikksentralen har bedt folk om ikke å dra ut hvis ikke det er nødvendig.

- Hvis folk i Oslo-området ikke må ut, bør de holde seg inne. Vær tålmodige, sier operatør ved Veitrafikksentralen Oslo, Neel Irgens, til VG Nett lørdag morgen.

Hvordan ser det ut der du er? Ta et bilde og send på mail til atle@abcnyheter.no.

Og det ser ut som om i hvert fall Oslo-folk tar advarselen på alvor.

Operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt sier til ABC Nyheter at de ikke har registrert noen ulykker hittil i dag.

Ingen meldinger

- Det er ingen meldinger om noe, men så er det heller ikke trafikk på veiene i ennå. Det er ikke biler ute, men det er dårlig brøytet, sier operasjonslederen.

Slik så det ut på Fredensborg i Oslo klokken 08.00 lørdag. Hvordan ser det ut hos deg? Send oss en mail. (Foto: Atle Jørstad)Slik så det ut på Fredensborg i Oslo klokken 08.00 lørdag. Hvordan ser det ut hos deg? Send oss en mail. (Foto: Atle Jørstad)

Ifølge veitrafikksentralen er alle veier i Oslo og Akershus dekket av store mengder med snø. Brøytemannskaper jobber på spreng.

- Jeg vet ikke når de vil være ferdige, men det kan være lurt å holde seg inne inntil de har fått gjort jobben sin. Det er ikke direkte utrygt å ferdes utendørs, men det kan være lurt å tilbringe formiddagen inne, sier Irgens til VG Nett.

40 centimeter snø på Lørenskog, kan Krzysztof Szewczyk fortelle. (Foto: Krzysztof Szewczyk)40 centimeter snø på Lørenskog, kan Krzysztof Szewczyk fortelle. (Foto: Krzysztof Szewczyk)

NSB har foreløpig ingen problemer med å holde skjemaet i snøkaoset. Kun små forsinkelser rapporteres det om.

30 centimeter snø

ABC Nyheter advarte fredag om snøværet. Ifølge meteorolog John Smits ved Meteorologisk institutt kunne det komme godt over ti centimeter flere steder på Østlandet.

Les også: - Dårligst vær i dag

Ifølge statsmeteorolog Bjart Eriksen falt det nesten 30 centimeter snø på tolv timer i Kongsberg, mellom 19.00 fredag og 07.00 lørdag. Det tilsvarende tallet for Oslo var 17 centimeter med snø.

I Hakadal falt det 23 centimeter snø, i Hønefoss 19 og i Asker 18 centimeter med hvit nedbør.

- Så mye snø fører til en del problemer, for da rekker ikke brøytemannskapene å ta vekk snøen før det kommer ny, sier Eriksen til ABC Nyheter.

- Det er et stort problem, understreker han.

Buskerud, Vestfold, Oslo og Akershus var de fylkene som fikk mest snø, men også i Østfold, Telemark og i Agder-fylkene øst for Kristiansand kom det mye nedbør.

Slik ser det ut på Skoger, syd for Drammen. Hunden Pondus leker i snøen. (Foto: Jo Hallvard Bøhn)Slik ser det ut på Skoger, syd for Drammen. Hunden Pondus leker i snøen. (Foto: Jo Hallvard Bøhn)

- Det hadde kommet mye snø i natt, sier Arvid Olsrud fra Ulnes i Valdres. (Foto: Arvid Olsrud)- Det hadde kommet mye snø i natt, sier Arvid Olsrud fra Ulnes i Valdres. (Foto: Arvid Olsrud)

Personvernpolicy