Her er tiårets drømmelag i Premier League

<strong>SIKRET TRE LIGATITLER:</strong> Cristiano Ronaldo tok ut seg selv på de fleste drømmelag med prestasjonene for Manchester United i 2007-09. Foto: AP
SIKRET TRE LIGATITLER: Cristiano Ronaldo tok ut seg selv på de fleste drømmelag med prestasjonene for Manchester United i 2007-09. Foto: AP

<pIngen van Nistelrooy, ingen Rooney – og ingen Petr Cech.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hadde vi satt opp et drømmelag for 90-tallet, ville formasjonen vært 4-4-2 og spillernes lønninger noen millioner lavere.

Men noe er felles. Når det beste laget fra Premier League på 2000-tallet skal kåres, må det vrakes over en lav sko.

Så sorry, Ryan Giggs og Robert Pires.

Tilgi oss, Ruud van Nistelrooy, Jamie Carragher og Paul Scholes, Petr Cech, Wayne Rooney og noen til.

Her er vår drømmeellever på 2000-tallet i Premier League:

Keeper: Shay Given

Land: Irland

Klubber på 00-tallet: Newcastle (-09), Manchester City (2009-)

Det var keepere med høyere toppnivå (fremst: Petr Cech). Men Given var stabilt god i nesten et tiår i Newcastle, og har vært like stabil i City – bare et hakk bedre. Givens tabbekvote står i stil med høyden hans: Godt under gjennomsnittet blant keeperne i Premier League.

Høyre back: Gary Neville

Land: England

Klubber på 00-tallet: Manchester United

Fantes det større lidenskap i noen spiller dette tiåret? Kanskje ikke. Neville har vært stabil og en sterk vinnertype. Har aldri kommet helt tilbake etter skaden i 2007, men er et enkelt valg på drømmelagets dårligste plass.

Midtstopper: Rio Ferdinand

Land: England

Klubber på 00-tallet: West Ham (00), Leeds (00-02), Manchester United (02-)

Ferdinand, to ganger verdens dyreste forsvarsspiller, har vært forsvarssjef for fire gull-lag i Premier League etter overgangen fra Leeds i 2002. Rask, hodesterk, god med ballen og en stadig større ledertype. Vil dere ha mer?

Midtstopper: John Terry

Land: England

Klubber på 00-tallet: Chelsea

Da Terry plukket av seg bråkebøttetendensene fra karrièrens barndom, ble han den spilleren alle forventet: Englands beste midtstopper. Gigantisk etter at han overtok kapteinsbindet fra Marcel Desailly i 2004.

Venstre back: Ashley Cole

Land: England

Klubber på 00-tallet: Arsenal (-06), Chelsea (06-)

Det lokale alibiet for The Invincibles, Arsenals ubeseirede 03/04-lag, vant to ligagull før han gikk til Chelsea hvor han har vunnet null (ikke hans feil). Ingen fansyndling, men komplett – og verdens beste venstre back på denne siden av Roberto Carlos.

Defensiv midtbane: Roy Keane

Land: Irland

Klubber på 00-tallet: Manchester United (-05)

Alle lag trenger spillere som ikke tåler å tape. Og Premier League-historien har ikke opplevd råere varianter av arten enn Fergusons gamle sjefskjøter. Keane spilte bare halve tiåret, men rakk å være kaptein for tre mesterlag. Det holder, det.

Defensiv midtbane: Patrick Vieira

Land: Frankrike

Klubber på 00-tallet: Arsenal (-05)

– Bare smil, mann, gliste Patrick Vieira i spillertunnelen. – Jeg ville smilt om vi ledet med tolv poeng, svarte Roy Keane kaldt. Vennskap visner, uvennskap består. Men vi kjører generalene sammen på drømmelaget. Det ville blitt dynamisk.

Høyre kant: Cristiano Ronaldo

Land: Portugal

Klubber på 00-tallet: Manchester United (03-09)

Kom som 18-åring for 12 millioner pund i 2003, dro for 80 millioner pund seks år senere. Det er ingenting å diskutere: Ronaldo er Fergusons beste kjøp gjennom tidene. Ingen i Premier League hadde høyere toppnivå på 2000-tallet. Sikret United tre ligatitler.

Offensiv midtbanespiller: Frank Lampard

Land: England

Klubber på 00-tallet: West Ham (-01), Chelsea (01-)

Er på vei mot sin syvende strake sesong med minst ti ligamål, og har for øvrig alt det andre en midtbanespiller trenger. Har levert spill på høyeste Premier League-nivå i ti år, og vært nøkkelspiller i Chelsea siden han kom i 2001. Lampard personifiserer stabilitet.

Venstre kant: Steven Gerrard

Land: England

Klubber på 00-tallet: Liverpool

Avslutter tiåret uten den etterlengtede ligatittelen, men med legendestatus etter å ha båret Liverpool på sine skuldre i en årrekke. Det finnes ikke mange spillere som er like viktige for sitt lag. Gerrard er komplett, men det mest imponerende er matchvinneregenskapene.

Spiss: Thierry Henry

Land: Frankrike

Klubber på 00-tallet: Arsenal (-07)

Mer enn for handsen som jukset Irland ut av VM, vil Henry huskes for elegansen, farten og målene. Fire ganger toppscorer i Premier League, en assistmaskin – hver gang han hadde ballen, var det farlig.

Personvernpolicy