Mancini klar for ilddåpen

Roberto Mancini får sin ilddåp mot Stoke annen juledag. Foto: Scanpix / Reuters / Darren Staples.
Roberto Mancini får sin ilddåp mot Stoke annen juledag. Foto: Scanpix / Reuters / Darren Staples.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDagene etter julaften er svært rolige for de fleste. Men ikke for Roberto Mancini, som allerede annen juledag får sin ilddåp som Manchester City-manager.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Italieneren ble ansatt som erstatter for Mark Hughes, som ikke fikk særlig lang tid ved roret. Også Mancinis æra kan bli kortvarig, for City-eierne krever umiddelbare resultater.

Annen juledag får han sin ilddåp mot Stoke, på fotballens helligdag i England. Oppladningen har ikke vært ideell. Medier hevder det har vært opprørstilstander i spillergruppen siden Hughes fikk fyken.

– Jeg har et fint forhold til spillerne, sier Mancini.

– Og jeg har det fint med at de har sterke følelser for Mark Hughes. Når jeg forlater City om 15 år etter å ha vunnet fem mesterskap, så tror jeg at spillerne vil føle det samme for meg, sier han.

Enorme summer

Klubben har brukt enorme summer på å bygge opp et svært sterkt lag. Det har også endt med færrest tap så langt i sesongen, men foreløpig er det bare sjetteplass i serien. Målet er topp fire, så det blir mesterliga til neste høst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror det er mulig. Nå må vi først tenke på kampen mot Stoke, og så ta en kamp av gangen. Mitt mål er alltid å vinne, sier Mancini.

Det er ikke bare italieneren som er i søkelyset blant managerne når romjulskampene nærmer seg. Liverpool-manager Rafael Benítez sliter også, etter en dårlig sesongstart. Klubben er nummer åtte i England så langt.

Håper på Gerrard

Benitez håper kapteinen Steven Gerrard vil blomstre og komme ham til unnsetning.

– Steven vet at han må forbedre sitt spill, og det er positivt. Han vet at han er en viktig spiller for oss, sier Benitez.

Liverpool tar imot Wolverhampton annen juledag.