Oppdaget gammel feil - stenger toglinje

STENGT: Toglinjene er stengt mellom Eidsvold og Lillestrøm etter at en feil ble oppdaget fredag (Foto: Scanpix).
STENGT: Toglinjene er stengt mellom Eidsvold og Lillestrøm etter at en feil ble oppdaget fredag (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toglinjen mellom Lillestrøm og Eidsvoll er stengt inntil videre, etter at det ble avdekket at en vognfeil har medført skader på sporet.

Fredag formiddag ble strekningen, som er en del av den første jernbanestrekningen som ble åpnet i Norge, stengt for all ferdsel.

– Det viser seg at et godstog kjørte med skader på vognen tirsdag. Vi stenger nå hele strekningen, og deler av den skal mannskaper gå langs for å se etter feil. Hittil har vi funnet noen ødelagte festeklemmer på sporet, sier pressevakt Inge Hjertaas i Jernbaneverket til NTB.

Først fredag ble den mulige sikkerhetsrisikoen etter den ødelagte vognas ferd avdekket, og strekningen ble stengt ved 10-tiden. Hjertaas tror ikke det har vært noen fare for avsporinger eller andre ulykker i dagene før feilen ble avdekket.

– Vi har god sikkerhetsmargin på linjene, de tåler en del feil før det skjer noe. Men vi vil være på den sikre siden, derfor tar vi nå en nøye gjennomgang før vi setter i gang trafikken igjen, sier Hjertaas.

Jernbaneverket har ingen prognose på når de antar at strekningen kan åpnes igjen. Passasjerer blir i mellomtiden kjørt med alternativ transport. Lokaltoget til Eidsvoll omdirigeres til Gardermobanen, som går som normalt. (©NTB)

Personvernpolicy