Flere går av etter sexskandale

Her snakker tidligere biskop i Limerick, Donal Murray, etter at han for noen uker siden trakk seg fra sin stilling etter Murphy-skandalen. (Foto: Scanpix)
Her snakker tidligere biskop i Limerick, Donal Murray, etter at han for noen uker siden trakk seg fra sin stilling etter Murphy-skandalen. (Foto: Scanpix)

<pIrske biskoper går av etter avsløringer om seksuelt misbruk av små barn. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To nye biskoper har gått av etter at den såkalte Murphy-rapporten avslørte flere tilfeller av seksuelt misbruk av små barn i Irland.

Eamonn Walsh og Raymond Field har nå bukket under for presset, og valgt å forlate sine stillinger i den katolske kirken.

De to biskopene annonserte dette under midnattsmessen torsdag.

- Mens vi feirer jul, fødselen til vår frelser, fredens prins, håper vi at vår handling kan bidra til å bringe fred og forsoning om Jesus Kristus til ofrene og de overlevende etter de seksuelle overgrepene, sa de to.

De to var assistenter i erkebispedømmet i Dublin, skriver Sky News.

Tidligere har to biskoper, James Moriarty og Donal Murray, fratrådt sine stillinger.

Les også: Irsk biskop går av etter sexskandale

Murphy-rapporten avslørte det katolske hierarkiets sjokkerende handlingslammelse og vilje til å skjule flere presters pedofile overgrep gjennom flere tiår.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus