206 evakuert etter branner i Oslo

BRANN: To store evakueringer som følge av brann så langt på julaften. Bildet er tatt 22. desember etter en brann i Schweigaards gate. Foto: Scanpix/Kyrre Lien.
BRANN: To store evakueringer som følge av brann så langt på julaften. Bildet er tatt 22. desember etter en brann i Schweigaards gate. Foto: Scanpix/Kyrre Lien.

<pTre personer ble skadd og til sammen 206 personer måtte evakueres etter at det begynte å brenne i to ulike boligblokker på Sagene og på Furuset i Oslo julaften.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen på Sagene startet i en leilighet i 9. etasje i Drøbakgata 1 like etter klokken 18. Store redningsmannskaper rykket ut til brannstedet, og alle de 75 personene som var hjemme i leilighetene sine i den aktuelle oppgangen, ble evakuert. En knapp time senere hadde brannmannskaper slukket brannen.

Tørkestativ

En 56 år gammel mann og en 45 år gammel kvinne ble kjørt til Ullevål universitetssykehus med lettere skader, mens en person ble sendt til legevakta for behandling. Alle tre skal ha befunnet seg inne i den leiligheten hvor det begynte å brenne. Brannen skal ikke ha spredd seg til andre leiligheter.

– De evakuerte kunne returnere til leilighetene sine ved 19.30-tiden, sier operasjonsleder Marianne Grinaker i Oslo politidistrikt til NTB.

Årsaken til brannen er ikke kjent, men en av beboerne i den brannutsatte leiligheten har fortalt til politiet at det var et tørkestativ som begynte å brenne.

Bilbrann

En drøy halvtime senere måtte brannmannskapene rykke ut til Furuset i Oslo. I en boligblokk i Gransdalen 27 hadde en bil tatt fyr i et garasjeanlegg i kjelleren.

131 beboere ble evakuert. Også denne brannen ble slukket etter relativt kort tid, og like før klokken 22 torsdag kveld hadde samtlige fått lov til å gå tilbake til leilighetene sine og fortsette julefeiringen.

Ingen personer eller leiligheter ble skadd i brannen på Furuset. Årsaken til at bilen begynte å brenne, er foreløpig ukjent. (©NTB)

Personvernpolicy