«Det skal smelle så j.. et spesielt sted»

<p38-åring dømt for blogg-trusler. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Det var torsdag 23. oktober i fjor at 38-åringen fra Oslo la ut blogginnlegget som nå har fått ham dømt i Oslo tingrett.

«Jeg har snart spart opp nok penger til en ak47, som de fleste vet hva er, hvis ikke får dere greie på det i nær fremtid. Det skal smelle så jævli et spesielt sted, hvor sier jeg selvfølgelig ikke, det ville være å ødelegge moroa for media (...)», sto det i innlegget, ifølge dommen.

Mannen hadde søkt om tannbehandling, men fått delvis avslag. Dét var ifølge mannen dråpen som fikk begeret til å renne over.

«Nå er det snart min tur til å sprute dritt i form av hullformede spisse kuler som river av deg benet ved treff' med musikk på full guffe på øret åhh det kommer til å bli orgasmisk, og til slutt vil vårt fantastiske politi som aldri gjør noe galt skyte meg, så jeg slipper å bruke kuler jeg heller vil skal treffe dem», skrev mannen videre.

Mannen hadde blogg på det kjente nettstedet Blogg.no. I deres brukerveiledning understrekes det at bloggeren selv er ansvarlig for tekst og annet innhold. Mannens blogginnlegg er nå slettet.

Ifølge påtalemyndigheten var teksten skikket til å fremkalle alvorlig frykt.

I dommen fra Oslo tingrett legges det til grunn at mannen aldri hadde til hensikt å gjennomføre trusselen, men at det var mer et rop om hjelp til sosialkontoret.

Det er ikke nødvendig at en trussel er rettet mot en spesiell fornærmet, ifølge dommen.

38-åringen ble dømt til 55 timer samfunnsstraff, for truslene og noen andre tiltalepunkter. Han får i tillegg inndratt flere luft- og slagvåpen.

Mannen har selv skrevet en unnskyldning på sin blogg, hvor han understreker at bloggen var et rop om hjelp. Han innrømmer der at han gikk for langt, og skriver at politiet gjorde helt riktig i å gripe inn.

Personvernpolicy