Kidnappet guvernør funnet drept

Luis Cuellar, guvernør i Caqueta, er blant de mest profilerte personene som er bortført og drept i Colombia. Foto: Scanpix
Luis Cuellar, guvernør i Caqueta, er blant de mest profilerte personene som er bortført og drept i Colombia. Foto: Scanpix

<pI Colombia er en guvernør som ble kidnappet sør i landet, funnet drept. FARC-geriljaen mistenkes for å stå bak drapet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luis Cuellar, guvernør i Caqueta, ble bortført fra sitt hjem i provinshovedstaden Florencia mandag. Cuellar er den mest profilerte politikeren som er drept siden president Alvaro Uribe kom til makten i 2002.

Liket av Cuellar ble funnet bare timer etter at president Uribe kunngjorde at regjeringen ville sette inn alle midler for å få ham løslatt.

– Kidnapperne skar over halsen på ham. De slaktet ham, sa president Uribe tirsdag kveld.

Væpnede opprørere i militæruniformer stormet mandag kveld inn i Cuellars hjem. De drepte en politivakt før de foran øynene på kona slepte guvernøren ut av huset og kastet ham inn i en bil.

– FARC ansvarlig

Liket av guvernøren ble funnet tirsdag av soldater som ble sendt ut for å befri ham. Tjenestemenn legger skylden for kidnappingen og drapet på den venstreorienterte FARC-geriljaen.

– Dessverre må vi akseptere denne smertefulle virkeligheten. Jeg er ikke i tvil om at det igjen er FARC som står bak, sier fungerende guvernør Patricia Vega.

FARC har ikke kommet med noen uttalelse etter drapet på Cuellar. Men om det er FARC som står bak, viser bortføringen at geriljaen fortsatt har kapasitet til å gjennomføre avanserte aksjoner, trass i at den er sterkt svekket.

Nekter å forhandle

FARC som er Latin-Amerikas eldste opprørsgruppe, holder i dag 24 soldater fanget i jungelen.

President Alvaro Uribe har nektet å innlede en politisk dialog med FARC. Geriljaen har rundt 7.000 medlemmer.

Men en jevn strøm av medlemmer hopper av, og i fjor ble flere av lederne i organisasjonen drept.

FARC kontrollerte tidligere store deler av Colombia. Men bombeangrepene og kidnappingene er blitt færre etter at Alvaro Uribe satte i gang en militæroffensiv mot geriljaen

Personvernpolicy