Snøstorm rammer Danmark

Jylland er blant stedene som er hardest rammet av det kraftige snøværet. Foto: Scanpix
Jylland er blant stedene som er hardest rammet av det kraftige snøværet. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDeler av Danmark er rammet av kraftig snøstorm. Øst på Jylland har den danske hæren satt inn panserkjøretøyer i snørydding, for at ambulanser skal kunne komme fram.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vognene var tirsdag i virksomhet i Grenaa, Odder, Randers og Århus, meldte nyhetsbyrået Ritzau. Politiet i Øst-Jylland frarådet inntil videre all privat bilkjøring som ikke var tvingende nødvendig.

Togene på danske jernbaner var i gjennomsnitt 30 til 40 minutter forsinket, på det som vanligvis er årets nest største reisedag.

– Sporvekslene fyker til med snø og is, og det danner seg rim på elektriske kontaktflater, sa en talsmann for statsbaneselskapet DSB.

I Sverige var det varslet minusgrader over hele landet tirsdag. Snøen så ut til å bli liggende, og for julaften spådde meteorologene oppholdsvær og sjanser for glimt av sol, meldte nyhetsbyrået TT.

Værvarslene lød på plussgrader blant annet på vestkysten sør for norskegrensen, uten at snøen av den grunn ville forsvinne. I de nordlige delene av Sverige var det bare ventet lokalt snøvær, sa statsmeteorolog Anna Österman. (©NTB)