Mancini avslørte City-direktøren

<strong>DIREKTØREN TVUNGET TIL RETRETT:</strong> Garry Cook hevdet Manchester City først møtte Roberto Mancini sist torsdag, og nekter for å ha gått bak ryggen på sparkede Mark Hughes. Men på sin første pressekonferanse som City-manager avslørte Mancini at kontakten oppsto for to uker siden. Foto: AFP
DIREKTØREN TVUNGET TIL RETRETT: Garry Cook hevdet Manchester City først møtte Roberto Mancini sist torsdag, og nekter for å ha gått bak ryggen på sparkede Mark Hughes. Men på sin første pressekonferanse som City-manager avslørte Mancini at kontakten oppsto for to uker siden. Foto: AFP

<pBle tvunget til pinlig innrømmelse: City møtte Mancini uker før Hughes ble sparket.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Mark Hughes ble sparket som manager i Manchester City lørdag, og Roberto Mancini kom inn som erstatter, har klubben nektet for å ha gått bak ryggen på Hughes.

I en pressemelding hevdet direktør Garry Cook at klubben først tok kontakt med Mancini på torsdag.

– Vi forhandlet (med Mancini) på torsdag og fullførte avtalen fredag. Han er akkurat den manageren vi trenger for å nå et nytt nivå. Men han var ikke på stadion på lørdag, slik det er blitt rapportert, hevdet Cook.

Møttes tidlig i desember

I går fikk han imidlertid et alvorlig forklaringsproblem.

For på sin første pressekonferanse avslørte Roberto Mancini selv at samtalene startet den første uken i desember.

– De ringte meg etter Tottenham-kampen, men jeg møtte styreformannen to uker før det. Det var første gang vi hadde kontakt, sa Mancini ifølge The Guardian.

– Jeg møtte eieren også. Vi møttes for å diskutere situasjonen, for å snakke fotball. Han (styreformann Khaldoon al-Mubarak) spurte meg hva jeg mente om Manchester City.

– Generelle diskusjoner

Et slikt møte mellom klubbeiere og andre managere er helt normalt, mente Mancini, som hevdet han kunne gjort det samme med Milan-eier Silvio Berlusconi da han var Inter-trener. Men det stemte dårlig med uttalelsene til Garry Cook, som kom i en pinlig klemme.

Til slutt innrømmet direktøren:

– Managerstillingen ble diskutert i generelle vendinger på det møtet. Etter Spurs-kampen ble det diskusjoner på et mer seriøst nivå.

Manchester City har fått hard kritikk for måten Hughes, som for øvrig får et sluttvederlag på 30 millioner kroner, ble avskjediget på, men nekter selv fremdeles for å ha gjort noe kritikkverdig.

Cook ville ikke kommentere Hughes-sparkingen ytterligere. Men Roberto Mancini hadde noen trøstende ord.

– Slik er jobben vår. Jeg er lei meg på Marks vegne. Men når du tar disse jobbene, er det alltid en mulighet for at det kan skje. Jeg var i Inter i fire sesonger og vant syv trofeer, og de sparket meg. Slik er fotball.

Personvernpolicy