Erklærer seg skyldig i halshogging

Erklærer seg skyldig i halshogging
Erklærer seg skyldig i halshogging
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pTiltalte i rettssaken der en student ved Virginia Tech universitetet i USA er tiltalt for å ha halshogget en medstudent erklærte seg skyldig etter tiltalen mandag. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge aktor i saken skal motivet for drapet på utvekslingsstudenten Xin Yang (22) ha vært at hun avviste den tiltalte Haiyang Zhus (25) romantiske tilnærmelser. Tiltalte Zhu hadde hjulpet den drepte 22-åringen med å finne seg til rette på universitetet.

Yang hadde kun vært elev på skolen i to uker da hun uten forvarsel ble angrepet og drept på en av universitetets kafeer. Ifølge vitnene som var til stede på kafeen, hadde det ikke vært tegn til uenighet eller krangling mellom venneparet før hendelsen.

Ifølge aktors beskrivelse av drapet skal Yang ha forsøkt å kjempe mot drapsmannen som gikk løs på henne med kniv. Da politiet kom til stedet skal gjerningsmannen ha hold hodet hennes i hendene.

Drapet som skjedde 21. januar i år, vekket vonde minner på det amerikanske universitetet, som i 2007 mistet 32 studenter og lærere da studenten Cho Seung-Hui (23) gikk amok med våpen på skolen. (©NTB)