Polanskis anke avvist

Regissøren Roman Polanski rømte fra USA før dom falt i saken der han sto tiltalt for å ha hatt sex med en mindreårig i 1978.Foto: Scanpix
Regissøren Roman Polanski rømte fra USA før dom falt i saken der han sto tiltalt for å ha hatt sex med en mindreårig i 1978.Foto: Scanpix

<pEn ankedomstol i California har avvist Roman Polanskis forsøk på å få rettssaken mot ham avvist på grunn av tjenesteforseelser i rettssystemet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Polanskis advokater forsøkte tidligere i desember å få saken mot regissøren hevet på grunnlag av at det skal ha forekommet tjenesteforsømmelser under oppbyggingen av saken hos påtalemyndigheten. Ankedomstolen avgjorde mandag at saken opprettholdes, og uttalte at den ser på videre uthaling av saken som en forhindring av søken etter sannhet, oppreisning og endelig avslutning på hendelser fra lang tid tilbake.

Regissøren rømte fra USA før dom falt i saken der han sto tiltalt for å ha hatt sex med en mindreårig i 1978. Polanski hadde da erklært seg skyldig i ett tilfelle han var tiltalt for. Siden har amerikanske myndigheter hatt stående arrestordre på Polanski. Fra 2005 ble ordren utvidet til også å gjelde internasjonalt.

I september i år ble Polanski pågrepet av sveitsisk politi, og han har siden sittet i husarrest i Sveits. (©NTB)

Personvernpolicy