Arkeologer gjør funn fra Jesu tid i Nasaret

Utgravninger nær byen Nasaret i Israel har avdekket det arkeologene mener er restene av et hus som stammer fra Jesu tid. Foto: REUTERS / Gil Cohen Magen / SCANPIX
Utgravninger nær byen Nasaret i Israel har avdekket det arkeologene mener er restene av et hus som stammer fra Jesu tid. Foto: REUTERS / Gil Cohen Magen / SCANPIX

<pTre dager før julaften har arkeologer avdekket det de mener er restene av et hus som stammer fra Jesu tid utenfor den israelske byen Nasaret – området der Jesus ifølge Bibelen skal ha vokst opp. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Funnet er det første i området som kan dateres tilbake til denne tidsperioden, og arkeologene mener utgravningene vil kunne kaste lys over hvordan bosetningen på den tiden Bibelen sier Jesus vokste opp kan ha sett ut.

Foreløpige funn tyder på at Nasaret kan ha vært en grend med rundt 50 boliger. Huset som nå er funnet ser ut til å være på 85 kvadratmeter, og det er også funnet en grotte som arkeologene mener de som bodde der kan ha brukt til å gjemme seg for romerske soldater.

– Dette kan faktisk være et sted der Jesus og andre som levde på den tiden har kjent til, sier Yardena Alexandre, utgravningssjef ved de israelske antikvitetsmyndighetene.

Lokale kristne i området leser stor symbolikk inn i at funnet blir gjort så nært opptil julehøytiden.

– Det blir sagt at dersom menneskene ikke taler, vil steinene gjøre det, uttalte Jack Karam, en kristen prest i området.

– For meg som kristen er dette funnet, på dette tidspunktet en stor gave. (©NTB)

Det arkeologiske funnet av huset i samme område som Jesus ifølge Bibelen vokste opp er det første i sitt slag i dette området av Israel, nær byen Nasaret. Foto: REUTERS / Gil Cohen Magen / SCANPIXDet arkeologiske funnet av huset i samme område som Jesus ifølge Bibelen vokste opp er det første i sitt slag i dette området av Israel, nær byen Nasaret. Foto: REUTERS / Gil Cohen Magen / SCANPIX

Personvernpolicy